Marín demana als funcionaris amb dubtes sobre triennis “que vinguin i els explicarem”

La ministra defensa que les decisions de no atorgar aquests complements d’antiguitat a diversos treballadors és correcta, però admet que caldrà aclarir la llei actual amb la modificació ara a tràmit

Els funcionaris del servei de tràmits, guarant el minut de silenci.
Els funcionaris del servei de tràmits, guarant el minut de silenci. Altaveu

Que la interpretació de la Llei de Funció Pública genera diferències queda clar. La mateixa ministra, Trini Marín, admet que caldrà esperar a la modificació legislativa ara a tràmit per acabar d’esvair dubtes. Ara bé, el Govern també defensa que la seva actuació i el fet que alguns funcionaris estiguin cobrant triennis i altres, quinquennis, es fa de forma correcta. Tant que, si algú té dubtes, “que vinguin i els hi explicarem”.

La situació ja ha generat tensió dins l’administració. Entre els mateixos funcionaris afectats i, també, amb el suport del Sindicat de Personal Adscrit a l’Administració General (Sipaag), que defensa que encara han d’imperar els triennis. Tot plegat, no es descarta, podria acabar amb processos davant la Justícia.

Una imatge de la façana principal de l'edifici administratiu de Prat de la Creu.

Relacionat

Triennis o quinquennis: nou front obert entre funcionaris i Govern amb destinació a la Batllia

La ministra d’Administracions Públiques i Participació Ciutadana ha mostrat el seu convenciment que l’actuació de Funció Pública és la correcta. Tant que proposa a aquells treballadors que es vegin afectats que s’apropin al ministeri per parlar de l’afer. “Si algú no ha cobrat el trienni que creu que li toca, que vingui i se li explicarà el perquè”, ha afirmat a preguntes d’Altaveu.

Marín, però, reconeix que la Llei actualment en vigor té problemes d’interpretació. Ho fa, això sí, de forma indirecta, tot apuntat que tot “s’aclarirà” amb la modificació legislativa que ja es troba a tràmit al Consell General. El text està encara en tràmit de presentació d’esmenes per part dels grups parlamentaris.

Comentaris (5)

Trending