Maniobra de Demòcrates perquè els esportistes d’alt nivell puguin ser col·locats a l’administració

La majoria parlamentària que dóna suport a Govern promou canvis a la Llei de l’esport a través d’una esmena al text sobre la Funció Pública per tal que els atletes que ho siguin durant un cicle olímpic tinguin mèrits per ser funcionaris quan acabin la carrera esportiva

Instal·lacions del CTO d'Ordino, durant una visita institucional.
Instal·lacions del CTO d'Ordino, durant una visita institucional. SFGA

“Ser titular de la condició d’esportista d’alt novell durant un cicle olímpic atorga a l’esportista mèrits cas que en el moment de finalitzar la seva carrera esportiva vulgui optar a desenvolupar el seu futur professional en un lloc de treball de l’administració públic.” Aquest és un paràgraf, el quart punt, que la majoria parlamentària que dóna suport al Govern voldria que s’inclogués a l’article 50 de la Llei de l’esport.

L’afegitó es faria a través d’una esmena s’ha presentat en el marc del projecte de llei de modificació de la Llei de la Funció Pública. En concret, l’esmena incorporaria una disposició final que faria canviar la llei de l’esport. Una maniobra, sigui dit així, per facilitar que els esportistes que durant quatre anys siguin considerats d’alt nivell -segons el ‘grau’ andorrà- puguin ser col·locats a l’administració pública, és a dir, puguin esdevenir funcionaris, si hi tenen interès, quan acabin la seva carrera esportiva.

Les esmenes les presenten de forma conjunta demòcrates, liberals i Ciutadans Compromesos. Les fonts consultades, però, han deixat clar que aquesta esmena en concret l’han promogut des de l’entorn taronja i a través del treball fet per les conselleres generals Mònica Bonell i Sandra Codina. L’article 50 de la Llei de l’esport, referent a esportistes d’alt nivell, incorporaria, si l’esmena tirés endavant, un quart punt, un quart paràgraf.

Els impulsors de l’esmena la motiven afirmant que es dona compliment a l’article 51, justament, de la mateixa Llei de l’esport que estableix que “el Govern i els comuns dins l’àmbit de les competències respectives han d’adoptar les mesures necessàries per facilitar la plena integració professional dels esportistes d’alt nivell al final de la seva carrera”.

Comentaris (40)

Trending