Jover defensa que totes les adjudicacions directes són validades per intervenció general

El ministre contextualitza l’increment de l’ús d’aquesta fórmula pel “context de pandèmia” i avança que quan la situació sanitària es normalitzi també ho farà el ritme de contractacions d’aquest tipus

Edifici de Govern a Prat de la Creu.
Edifici de Govern a Prat de la Creu. Altaveu

El ministre de Finances, Eric Jover, ha defensat que la fórmula de l’adjudicació directa és perfetament legal i ha justificat el seu auge en els darrers mesos per la situació de pandèmia. El que també ha volgut deixar clar és que totes les que ha aprovat el Govern els darrers mesos han rebut la validació d’intervenció general. Al mateix temps, avança que segons es normalitzi  l’emergència sanitària, també es reduirà el recurs a aquesta forma d’encarregar tasques des de l’administració.

Des del PS es va denunciar dimarts l’increment registrat en les adjudicacions directes al llarg del 2020 i, especialment, el primer trimestre d’enguany. Així, es va posar en relleu que la situació era especialment preocupant aquest 2021. Entre gener i març, dos de cada tres euros dels contractes encarregats han fet servir aquesta fórmula.

López i Salazar, durant la roda de premsa.

Relacionat

El PS denuncia el “preocupant” increment de les adjudicacions directes de Govern

Jover ha respost als comentaris fets des de la principal formació de l’oposició. En primer lloc, ha volgut deixar clar que “l’adjudicació directa està prevista a la llei i acotada” i ha afirmat que “en cap cas vol dir que no estiguin controlades”. En segon terme, ha volgut emmarcar la situació en el context de la pandèmia.

“S’explica completament que el 2020 i el 2021 la proporció hagi estat superior: estem en mig d’una emergència sanitària”, ha afirmat. Així, ha recordat que “hem hagut de fer front a les incerteses i no ens podíem permetre, per exemple, que per la compra de certs elements sanitaris haguéssim de passar per un concurs”.

A la vegada, ha posat en relleu que totes les decisions han estat plenament motivades. “Sempre hem dit per què ho hem fet i ho ha verificat la intervenció general”, ha manifestat. A banda, ha remarcat que la informació “també es trasllada al Tribunal de Comptes”.

En definitiva, Jover ha defensat que “es compleix la legislació i que estem en un complex de pandèmia”. També ha avançat que “a mesura que es normalitzi la situació sanitària, també hem de veure una reducció d’aquestes adjudicacions”.  

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending