Investigació oberta per aclarir què hi ha rere la mala maror que es viu a Estadística

Funció Pública estaria escoltant un per un els treballadors del departament dependent del ministeri d’Economia una vegada diversos dels funcionaris han presentat cartes de queixa respecte del cap de servei i d’altres estan de baixa

Una imatge de l'edifici governamental.
Una imatge de l'edifici governamental. Toni Solanelles

El Govern manté oberta una investigació per mirar d’aclarir què passa al departament d’Estadística, dependent del ministeri d’Economia, que diverses persones que l’integren estiguin de baixa laboral i d’altres -algunes de coincidents, és clar- hagin fet arribar escrits denunciant el suposat assetjament que estarien patint, especialment, infligit pel cap de servei. Davant les reiterades queixes s’ha procedit a fer, des de Funció Pública, un treball d’anàlisi gairebé cas per cas.

Per ara no ha transcendit com estaria evolucionant aquesta avaluació interna. Sí que és clar que no hi ha ningú apartat i que el departament continua treballant amb relativa normalitat dins d’un clima de malestar que, en funció del que acabin denunciant els treballadors que siguin requerits per Funció Pública, no és clar fins on pot arribar. En tot cas, el clima laboral és poc menys que insostenible i les fonts consultades no descarten que de la investigació n’apareguin anomalies que vagin més enllà del ja prou greu assetjament sempre presumpte.

Diverses fonts han indicat que s’ha de veure si rere el clima laboral complexe i les difícils relacions entre cap de servei i alguns funcionaris, no pas tots, es donen situacions de feines cuinades contra la voluntat d’alguns dels professionals per fer dir als treballs estadístics el que objectivament no dirien i, també, si hi ha favoritismes personals i situacions de contractacions poc clares. Tot plegat està en quarantena i pendent del treball que, segons les fonts, s’està realitzant.

El servei d'Immigració és a l'edifici de l'Obac.

Relacionat

​El cas de la ‘youtuber accelerada’ fa aflorar dubtes sobre permisos a professionals del sector

Malgrat que no va ser cap detonador, sí a nivell públic el que va fer saltar l’alerta va ser el cas d’una ‘youtuber’ de la qual es va descobrir una situació laboral, per dir-ho d’alguna manera, poc clara arran d’un incident que li va suposar la detenció. Conduïa sota els efectes de l’alcohol, igual com la seva acompanyant. Degut a les virolles que feien per l’avinguda Tarragona, primer els agents de circulació d’Andorra la Vella i, després, una patrulla de policia van aturar el vehicle i van fer el control respectiu.

En analitzar la situació administrativa de la detinguda, una ‘youtuber’ de molt baixa activitat, es va comprovar com tenia en certa manera l’empara de dos funcionaris, un dels quals, justament, d’Estadística, on la noia estaria prestant algun tipus de servei. Aquest cas seria una més, segons les fonts, de les situacions anòmales que s’haurien donat dins del departament i que la investigació en marxa hauria de permetre esclarir.

Comentaris (27)

Trending