​El cas de la ‘youtuber accelerada’ fa aflorar dubtes sobre permisos a professionals del sector

La detecció d’anomalies administratives de la jove detinguda el cap de setmana passat per una alcoholèmia positiva causa malestar a la policia i reviscola la ‘problemàtica’ que en l’entorn dels creadors de continguts per a xarxes socials establerts al país s’hi mouen moltes persones en situació il·legal

El servei d'Immigració és a l'edifici de l'Obac.
El servei d'Immigració és a l'edifici de l'Obac. Toni Solanelles

En l’entorn dels creadors de continguts per a xarxes socials establerts de forma regular al país hi ha un cercle de persones que, al seu torn, viuen al Principat de forma al·legal o, fins i tot, il·legal. De fet, parelles, tècnics, assessors i altres col·laboradors de youtubers, ‘gamers’, ‘influencers’ i tota una desfilada de professions emergents lligades a les noves tecnologies solen residir al país sense cap mena d’autorització. El cas de la ‘youtuber accelerada’, que sí que tenia permís però no en el format que es podia esperar, ha fet reviscolar la ‘problemàtica’.

La detenció d’una jove de 27 anys arran de la conducció anòmala que duia a terme i que va portar, primer, els agents de circulació d’Andorra la Vella a fer-la parar i, després, als policies, a comprovar via test d’alcoholèmia que estava al volant amb una taxa d’1,80 grams d’alcohol per litre de sang, va portar a revisar, per a l’elaboració del dossier i com es faria en qualsevol altre cas, la situació administrativa i legal de la noia, que circulava amb un cotxe amb plaques espanyoles acompanyada d’una youtuber en aquest cas andorrana.

Hi ha malestar i una demanda perquè s’aclareixi la situació. I que s’actuï en el cas que funcionaris hagin participat en l’arranjament desacurat de permisos o ‘encaixos’ laborals

Aquesta revisió de la paperassa i la situació de la noia va portar a ‘descobrir’ anomalies que han comportat cert malestar a la policia perquè implica, de rebot, algun funcionari tant del cos com de l’administració. De fet, la youtuber en qüestió estaria contractada -o faria feines- pel departament d’Estadística, una circumstància que no quadraria amb la seva teòrica situació de creadora de continguts, malgrat que, certament, no és de les professionals del sector més actives.

Tot plegat estaria fent que, d’una banda, es pretengui posar en marxa, des d’Immigració, una revisió de la situació al voltant d’aquests professionals. Normalment, els caps visibles dels projectes ho tenen tot degudament regularitzat. Però el seu cercle ja és tot un altre misteri. Hi ha tot un ventall de persones de la ‘cort youtuber’ que solen residir al país sense cap tipus de permís. El ‘cas Forex’ també ho va evidenciar. Processat a banda, de la mitja dotzena d’encausats, cap d’ells tenia papers en regla.

La conductora va ser aturada a l'avinguda Tarragona, pràcticament a l'altura de l'antiga Batllia.

Relacionat

La ‘youtuber’ accelerada (per l’alcohol)

D’altra banda, el cas concret de la ‘youtuber accelerada’ hauria permès fer aflorar una situació a Estadística que no seria la desitjable. En aquest sentit, altres funcionaris haurien posat el clam al cel sobre la possibilitat que no s’estiguin fent del tot bé les coses en aquest departament dependent d’Economia. En tot cas hi ha malestar i una demanda perquè s’aclareixi la situació. I que s’actuï en el cas que funcionaris hagin participat en l’arranjament desacurat de permisos o ‘encaixos’ laborals.

Comentaris (25)

Trending