Interior ‘exigeix’ als funcionaris de la presó que estiguin disponibles davant el brot de Covid

Les múltiples baixes causades pel coronavirus deixa sota mínims la plantilla i per garantir la seguretat la direcció ha hagut de refer planificacions laborals

Imatge d'una zona exterior del centre penitenciari.
Imatge d'una zona exterior del centre penitenciari. Toni Solanelles

El ministeri d’Interior ha donat ordres de localitzar tots els funcionaris del departament d’Institucions Penitenciàries per tal que aquests estiguin operatius en qualsevol moment davant de la manca d’efectius producte dels contagis de coronavirus que hi ha hagut entre els agents, i també entre alguns dels integrants del personal de suport del centre. “La situació és molt complicada”, han reconegut fonts penitenciàries, que han explicat que s’ha hagut de canviar la planificació laboral i suprimir molts festius previstos per al personal que està bé de salut.

A banda que són una desena els agents de baixa pel contagi, i que no es pot descartar del tot que en les properes hores o dies aparegui algun cas més, encara que no hauria de ser amb la incidència, la intensitat i volum haguts fins ara, també cal tenir en compte que s’ha posat en marxa un mòdul Covid al mòdul que usualment està destinat a menors (i més usualment encara, als arrestos nocturns) per tal de confinar-hi allí els interns contagiats, donat que n’hi ha cinc. Per tant, és necessari almenys un agent de dedicació exclusiva i les 24 hores per aquell mòdul, una situació que normalment no és necessària.

Una imatge del centre penitenciari.

Relacionat

Suspenen la pena a nou arrestats per poder ‘fer lloc’ a la presó davant el brot de coronavirus

Com que el clima laboral no és el millor possible i les diferències internes estan a l’ordre del dia, no és evident trobar la implicació de tots els funcionaris. A més, hi ha molt malestar en haver-hi el convenciment que en part, potser no del tot, però sí en bona part, el contagi, o almenys la propagació del virus pel centre penitenciari, hauria estat producte de les males praxis privades d’alguns dels penitenciaris, que dissabte de la setmana passada van coincidir en alguns àpats i altres activitats, realitzades tant en un restaurant com en domicilis particulars.

La qüestió dels contagis està sent analitzada fil per randa pels responsables epidemiològics de l’Oficina Covid. El ministeri de Salut ha demanat un estudi exhaustiu d’aquest brot i la realització d’un informe sobre el cas. No hi hauria una sola soca que expliqui tot el brot, però sí que es té clar que hi ha hagut comportaments indeguts que han ajudat a la transmissió. També s’hauria enxampat, per part de la policia, un agent que hauria d’haver estat confinat, en un bar de Santa Coloma. Tot plegat contribueix a enquistar més encara un ambient ja prou enrarit.

Comentaris (5)

Trending