Govern es queda sense arguments davant la reclamació dels funcionaris que volen cobrar triennis

Funció Pública fa silenci i maniobra perquè els treballadors de l’administració que estan reclamant percebre els complements no portin el cas als tribunals

Una imatge de l'edifici administratiu de Prat de la Creu.
Una imatge de l'edifici administratiu de Prat de la Creu. Toni Solanelles

Funció Pública mira de guanyar temps fent silenci administratiu davant les reclamacions que han fet diversos funcionaris de poder cobrar els triennis que consideren que els corresponen. El departament governamental no ha respost les peticions i maniobra per evitar que els recurrents no portin el cas als tribunals. Govern, encara que no ho admeti, tem una condemna que dóna gairebé per segura atès que no s’ha fet la feina a què ell mateix s’havia obligat.

En efecte, tot i que el departament que formalment lidera Trini Martín malgrat que per alguns aspectes concrets encara hi ha Judith Pallarés fent feina assegura que hi ha interpretacions confrontades i que l’administració considera que no pertoquen els triennis, la lectura que fan els reclamants amb el suport tècnic i jurídic del Sipaag és que del redactat de la lleig vigent des del març del 2019 és desprèn sense dubte que la substitució dels triennis per quinquennis no seria efectiva fins que es desenvolupessin els reglaments de carrera professional.

Una imatge de la façana principal de l'edifici administratiu de Prat de la Creu.

Relacionat

Triennis o quinquennis: nou front obert entre funcionaris i Govern amb destinació a la Batllia

Aquesta normativa, tres anys llargs després de l’entrada en vigor de la llei ‘mare’ no han estat ni elaborats ni menys encara aprovats. Per tant, la interpretació dels assessors del Sipaag i el criteri que han emprat els treballadors en les seves reclamacions és que mentre no hi hagi reglaments, aquelles persones que ja eren funcionàries abans de l’entrada en vigor de la llei continuen havent de meritar triennis. Sobre els treballadors que s’han incorporat a l’administració amb posterioritat al març del 2019 no hi ha dubte que no poden percebre el complement d’antiguitat si no és en períodes de cinc a cinc anys.

Les reclamacions efectuades han tingut, s’ha dit, el silenci administratiu per resposta, “això és un signe evident que no hi ha arguments per justificar el que Govern ha intentat fer veure fins ara”, han assegurat les fonts consultades, properes a alguns dels funcionaris que preveuen impulsar accions legals i que han lamentat els intents per mirar de fer desdir els funcionaris que portin el cas als tribunals. En aquest cas, hi ha alguns empleats que s’estan plantejant fer accions per denunciar coaccions per part de comandaments de l’administració.

Els funcionaris del servei de tràmits, guarant el minut de silenci.

Relacionat

Marín demana als funcionaris amb dubtes sobre triennis “que vinguin i els explicarem”

Amb tot, però, no convencen els arguments que la situació es resoldrà amb la modificació legislativa que es preveu que s’aprovi aquest dijous. En efecte, el que ha transcendit fins ara no suposa cap canvi en el text i, en tot cas, no podria tenir efectes retroactius perjudicials per als treballadors que ja han meritat tres anys de feina i, per tant, tenen dret a percebre un nou complement que, a més, es consolida.

Comentaris (13)

Trending