Govern continuarà comptant amb un expert en afers europeus i econòmics però amb retallada de sou

Álvaro García Navarro es manté com a assessor d’enllaç entre l’administració i la banca per la negociació de l’acord d’associació però passa de cobrar 9.361 euros mensuals bruts a 7.957

Una imatge d'Álvaro García Navarro.
Una imatge d'Álvaro García Navarro.

L’expert en afers europeus i econòmics Álvaro García Navarro continuarà col·laborant amb el Govern com a assessor per a trobar el millor encaix possible entre el sector financer andorrà i les demandes de la Unió Europea (UE) en el marc de l’acord d’associació que s’està negociant. Això sí, la remuneració d’aquest jurista espanyol es reduirà considerablement malgrat que continuarà sent elevada: 7.957,50 euros mensuals bruts.

El ministeri de Finances va contractar García Navarro a principi del 2020 a petició del sector bancari. Era una exigència d’Andorran Banking per tal de poder garantir una millor negociació amb Brussel·les, vist que el jurista d'origen espanyol i recentment nacionalitzat andorrà, tenia una bona experiència de treball en l’entorn europeu. Malgrat que fonts del mateix sector han admès que la tasca desenvolupada per aquest jurista ha estat menys bona del que esperaven, el Govern ha anat renovant la relació especial que s’hi manté.

-

Relacionat

La banca imposa al Govern el negociador de l’encaix financer a la UE

Sense anar més lluny, al mes de gener es va publicar la seva contractació. Llavors, el salari d’aquest jurista estava situat en 9.361 euros mensuals bruts. Ara, amb el canvi d’executiu, el BOPA torna a publicar la contractació com a càrrec de relació especial d’Álvaro García. Això sí, la remuneració mensual bruta fixada passa a ser de 7.957 euros.

No és l’únic càrrec de relació especial que el BOPA fa públic aquest dimecres en relació amb el ministeri de Finances. Una habitual com Meritxell Salvat Perarnau renova la seva relació amb l’administració andorrana i en aquest cas sí que hi ha actualització salarial. Si al gener es publicava una remuneració bruta al mes de 3.787,92 euros, ara aquest salari s’enfila fins a 4.373,06 euros.

Comentaris (7)

Trending