La banca imposa al Govern el negociador de l’encaix financer a la UE

El jurista espanyol resident al Principat Álvaro García, ben vist tant per DA com per CC, serà qui dissenyi l’acord d’associació en l’àmbit bancari

-
-
La banca del país no es refia del Govern. Farta d’ensurts, d’haver d’adaptar normatives de forma precipitada, d’haver d’adaptar-se a textos legals que han imposat elevades exigències, ara ha sigut ella qui ha traçat exigències. La primera que ja que s’està negociant amb Brussel·les un acord d’associació, cal cercar el millor encaix possible del sector financer, del sector bancari andorrà, a la Unió Europea (UE). L’encarregat de dita negociació serà el jurista espanyol resident al Principat Álvaro García Navarro.

Diversos fonts del sector bancari han admès que aquest jurista, que compta amb un notable reconeixement en l’àmbit de la regulació financera de la UE i que ha assessorat des d’alts càrrecs del govern espanyol (com l’exvicepresidenta i ministra d’hisenda Elena Salgado) a diplomàtics israelians afincats a Brussel·les, s’encarregarà de negociar l’encaix de la banca andorrana a la UE en el marc de l’acord d’associació. El treball de García Navarro també haurà de permetre dissenyar nous productes financers, nous nínxols d’activitat financera d’interès per a una banca cada cop amb més dificultats i menys marge de maniobra.

Álvaro García ha desenvolupat la seva carrera en tres grans àmbits: la regulació econòmica i financera de la UE; la governança i el compliment econòmic de la UE; i, més recentment, les qüestions de Justícia i Afers Interns de la UE, principalment la protecció dels interessos financers de la UE, mitjançant el dret penal. Fonts jurídiques han afirmat que l’escollit per la banca i el Govern gaudeix d’un notable prestigi en l’entorn europeu del dret financer. A més, s’ha aprofitat que el jurista passa part del seu temps a Andorra. 

Parella de la candidata suplent de Ciutadans Compromesos (CC) en la darreres eleccions generals, l’empresària Meritxell Marsà, Álvaro García coneix molt de prop la realitat econòmica i financera andorrana. Formalment serà contractat, segons que ha avançat ‘Diari d’Andorra’, per l’executiu en tan què càrrec de relació especial. El nom del jurista, molt ben valorat tant per CC com per DA, que donen suport al Govern, ha estat consensuat entre l’executiu i la banca.

Però el sector, en el marc d’un full de ruta més ampli, ja havia exigit la creació d’una figura (comissionat, se n’hi dirà) per tal que conduís les negociacions amb Europa. El sector bancari no vol perdre més plomes. I si n’ha de perdre per un cantó, en vol guanyar per un altre. I aquest serà el gran repte que tindrà García Navarro al davant: equilibrar la balança cada vegada que parli a Brussel·les en nom d’Andorra.

Comentaris (7)

Trending