Els funcionaris tenen clar que l’afer del complement de carrera acabarà a la Justícia

La plataforma sindical tramita el recurs administratiu davant Govern conscient que, tret de gran sorpresa, es farà silenci i tocarà presentar la corresponent demanda a la Batllia

Anguita i Torres presentant el recurs.
Anguita i Torres presentant el recurs. G.P.

La plataforma sindical dels funcionaris ha tramitat aquest dimarts el recurs contra la decisió del Govern de no aplicar l’increment del 3% a tots els conceptes salarials dels diferents cossos. Queda fora el de carrera, fet que suposa un perjudici important per alguns treballadors, que fins i tot senten haver perdut posicions en l’escala retributiva. Els representants dels sindicats admeten, però, poca confiança en el resultat d’aquesta primera acció. Tenen clar que l’afer acabarà resolent-se a la Batllia.

Així ho ha apuntat el portaveu de la plataforma, Joan Torra, un dels encarregats, untament amb Lluís Anguita. El recurs arriba després que Govern no hagi respost un escrit on es demanava el perquè s’havia decidit no fet l’increment que, entenen els funcionaris, pertocava, al complement de carrera. “En cap moment ens ho han justificat”, ha denunciat.

Joan Torra, Carla Guinot i Gabriel Ubach, portaveus de la plataforma sindical.

Relacionat

Els sindicats de la Funció Pública fan efectiva la reclamació de l’actualització del plus de carrera

D’aquesta forma, la plataforma entén que no s’està complint “el mandat que té del Consell General” via una de les disposicions finals de la Llei de Funció Pública. “Estem acostumats al fet que no ho facin; com demostra el fet que no hagin encara publicat els textos consolidats que se’ls havia encomanat”, ha recordat. En aquest cas, afecta el fet que no tots els conceptes salarials s’han actualitzat amb el 3%, fet que perjudica un bon nombre de treballadors públics que “han vist com baixa la seva posició retributiva”.

Torra ha deixat clar que la plataforma està disposada a arribar fins al final en aquesta discussió amb Govern, tot lamentant que no s’hagi donat cap justificació per la decisió de no aplicar el 3% al complement de carrera. De fet, té clar que el recurs presentat aquest matí és només, gairebé, un tràmit. Dona per fet que “faran silenci administratiu” i que en un parell de mesos, tres a tot tardar, tocarà anar a la Justícia.

Comentaris (11)

Trending