Els sindicats de la Funció Pública fan efectiva la reclamació de l’actualització del plus de carrera

La plataforma sindical interposarà aquest dimarts un recurs exigint que el complement, com els altres que sí que s’han incrementat, experimenti l’augment previsible del 3%

Joan Torra, Carla Guinot i Gabriel Ubach, portaveus de la plataforma sindical.
Joan Torra, Carla Guinot i Gabriel Ubach, portaveus de la plataforma sindical. ALBERT SANJUAN

Els sindicats de la Funció Pública interposaran aquest dimarts el recurs administratiu en virtut del qual reclamen que l’administració incrementi el 3% que preveien en el complement de carrera o de millora. El departament fins ara liderat per Trini Marín considera que havent revisat a l’alça el salari base i el plus d’especialitat als funcionaris es compleix el que fixa la llei.

La plataforma sindical va entendre, almenys irònicament, que es podia tractar d’un error i va demanar si això era així. La resposta verbal va ser l’esmentada, que es donava per fet que augmentant els esmentats salari base i complement d’especialització era suficient. Quan els sindicats van fer la petició per escrit, però, Funció Pública ha fet silenci administratiu i davant d’això s’acabarà interposant el recurs que té totes les d’acabar a la Batllia.

Una imatge de l'edifici administratiu de Govern a Prat de la Creu.

Relacionat

Malestar entre els funcionaris perquè Funció Pública no incrementa un 3% en el complement de carrera

La plataforma que aglutina la immensa majoria dels sindicats que representen als funcionaris ja han avançat el ‘petitum’ de l’escrit que pretenen presentar aquest dimarts. I els sindicats demanen “que es mantingui la posició retributiva consolidada dels funcionaris i es procedeixi a incrementar el complement de carrera o millora amb el percentatge del 3% als funcionaris de l’Administració general i el que correspongui de l’administració de Justícia”.

I tot això en virtut i “en aplicació de les taules retributives publicades i annexades a la Llei 29/2022, del 21 de juliol, de modificació de la Llei 1/2019, del 17 de gener, de la funció pública i a la Llei 38/2022 de l’1 de desembre, qualificada de modificació de la Llei qualificada de la Justícia”.

Comentaris (1)

Trending