Malestar entre els funcionaris perquè Funció Pública no incrementa un 3% en el complement de carrera

Els sindicats dels funcionaris exigiran a l’executiu que posi per escrit que amb l’augment del salari base i els plusos d’especificitat ja es compleix la llei quant a la revisió a l’alça de les graelles

Una imatge de l'edifici administratiu de Govern a Prat de la Creu.
Una imatge de l'edifici administratiu de Govern a Prat de la Creu. Toni Solanelles

Funció Pública no aplicarà el 3% d’increment salarial per revisió a l’alça de les graelles laborals a l’administració -augment que va al marge de l’IPC- en el complement de carrera. Així ho ha assegurat el departament liderat per Trini Marín als representants sindicals dels funcionaris. Aquesta confirmació està comportant cert malestar entre els treballadors públics, que esperaven que els responsables del ministeri els asseguressin que havia estat un error la no aplicació de l’esmentat percentatge d’increment.

Inicialment, o així almenys ho entenen els funcionaris, la Llei de la Funció Pública establia que l’increment salarial relatiu a la revisió de la graella s’apliqués al salari base, al complement específic per aquells cossos -especialment els especials- que en tinguin i al complement de carrera. Funció Pública només ha aplicat l’increment als dos primers plusos i no pas al darrer.

Alguns sindicats han fet una consulta formal verbal aquest dilluns per saber què havia motivat aquesta no aplicació del 3% al complement de carrera, i els responsables ministerials els han assegurat que no es tracta de cap error sinó del convenciment que hi ha que aplicant la puja que s’ha aplicat ja es compleix la legislació vigent. En conseqüència, els sindicats promouran ara una demanda formal per obtenir una resposta escrita i amb el document, si escau, impugnar-lo i poder obrir la via de reclamació administrativa.

Entenen els representants sindicals que “descartat l’augment al complement de millora o de carrera, això comporta que a nivell pràctic tots els funcionaris baixem de posició retributiva”. El complement que no s’incrementa, asseguren les fonts, fa part del salari i compta per la posició retributiva “a diferència del complement d’antiguitat que no compta per la posició”. L’argument governamental, segons les fonts, és que apujant el salari base i el complement específic es fa incrementar la banda mínima i com que també s’ha apujat la banda màxima, “amb això creu Funció Pública ja haver complert la llei”.

Comentaris (5)

Trending