Estupefacció per les primeres decisions de la ‘nova’ agència de Protecció de Dades

L’APDA busca assessorament legal en l’àmbit laboral per tal de regular les relacions entre el personal intern, que és més aviat poc

El logotip de l'Agència Andorrana de Protecció de Dades.
El logotip de l'Agència Andorrana de Protecció de Dades. ARXIU

Una de les primeres decisions de l’Agència de Protecció de Dades (APDA), la voluntat de contractar un assessorament legal laboral, ha causat certa estupefacció tant en àmbits jurídics com polítics. L’arribada a la direcció d’aquest organisme de la liberal Resma Punjabi, no absenta de polèmica, fa que qualsevol pas que dóna l’APDA es miri amb lupa.

Que un òrgan ara per ara tan petit, amb pocs efectius, posi en marxa un procés per contractar, si que sigui de forma esporàdica, un assessorament legal per tal d’elaborar una guia de gestió de persones que regula les relacions laborals del personal intern de l’agència no s’ha acabat d’entendre en sectors mateix de l’àmbit jurídic. Si es tracta d’una feina puntual, recorden els consultats, a l’APDA hi ha diferents tècnics que són juristes, per als quals no hauria de suposar un inconvenient aquesta suposada petita revisió.

També s’està molt al cas dels moviments que fa Punjabi en relació amb les seves tasques anteriors i la seva participació en una societat que explota l’eina tecnològica Andorra Parl’App, una aplicació que pretén garantir l’accés a la informació a tothom. Les fonts consultades han recordat que l’activitat de la directora de l’APDA és incompatible amb qualsevol altra, justament, perquè no pugui veure condicionada la pulcritud i rigorositat amb la qual s’ha d’actuar des de l’agència.

Comentaris (16)

Trending