L’elevat nombre de tràmits col·lapsa una web de la CASS que “arriba al final de la vida útil”

La parapública admet les dificultats, que confia es puguin resoldre a l’octubre amb el nou portal, a la vegada que recorda que moltes gestions es poden fer fins al dia 15

L'accés per a usuaris del portal web de la CASS.
L'accés per a usuaris del portal web de la CASS.

Les empreses que aquests dies han de fer alguna gestió a través de la web de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) estan patint de valent. La pàgina està patint seriosos problemes i, en segons quins moments del dia, és complicat accedir. Fonts de la parapública admeten les dificultats, que atribueixen a una saturació de tràmits que evidencia que el portal arriba a la fi de la vida útil. De fet, de cara a la tardor, està prevista la seva substitució.

Altaveu ha rebut les queixes de diversos professionals que aquests dies han vist com l’accés a la web s’ha complicat de forma important. I just en moment de cert tràfic. És el moment de declarar salaris i també de donar d’alta alguns treballadors. I el sistema no està funcionant correctament.

I així ho admet la mateixa CASS. Des de la parapública es posa en relleu que en els darrers mesos el nombre d’usuaris del portal ha anat a l’alça. Fins i tot, al juliol, es va batre el rècord mensual: 55.000 tràmits. I això coincideix amb una que, es reconeix, s’està quedant obsoleta. “Està arribant a la fi de la seva vida útil”, apunten.

Aquesta situació no els ve de nou. De fet, mesos enrere va començar la feina per impulsar una nova web. La primera fase del portal ha d’estar enllestida a l’octubre. S’espera que els actuals problemes de rendiment es puguin solucionar llavors.

Des de la CASS s’assegura que, fins a tenir disponible el nou lloc, tècnics de la parapública estan monitoritzant l’antic. Així, de seguida que es nota alguna caiguda o baix rendiment, s’intenta actuar. Això, però, no ha estat suficient en uns dies d’alt volum de tràmits digitals.

“S’han ajuntat moltes altes i baixes de treballadors, declaracions de cotitzacions i els formularis de desplaçaments”, han indicat fonts de la CASS. Per això, es reconeix que les mesures, en alguns moments, poden no haver estat suficients. A la vegada, es recorda a les empreses que molts dels tràmits es poden fer fins al dia 15 de mes.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending