Educació impedeix el teletreball argumentant que no ha fet cap pla d’ordenació

El ministeri considera que implica un augment de feina pel personal que està al despatx i que pot afectar el treball en equip

Comentaris

La directora de recursos humans del ministeri d'Educació, Marie Pagès i la ministra Ester Vilarrubla.
La directora de recursos humans del ministeri d'Educació, Marie Pagès i la ministra Ester Vilarrubla. ARXIU

El ministeri d'Educació i Ensenyament Superior impedeix el teletreball argumentant que no ha fet cap pla d'ordenació que ho permeti. Segons un comunicat del departament de Seguretat i Salut en el Treball, i en virtut dels plans, el teletreball només es pot dur a terme en el marc dels que va prorrogar el Govern el mes de desembre. Diversos funcionaris del ministeri havian demanat acollir-se al treball no presencial alguns dies a la setmana.

El ministeri considera que el fet que hi hagi treballadors efectuant la seva feina de manera sistemàtica en format no presencial implica un augment de tasques pel personal que està al despatx. Així mateix, apunta que se'n pot ressentir el treball en equip i que el director o cap d'àrea ha d'assumir més feina en relació a la gestió dels treballadors, i a la distribució i control dels projectes del departament corresponent.

El teletreball s'inclou en el projecte de llei de modificació de la Llei de la Funció Pública que està a tràmit parlamentari. Segons el text, les mesures de flexibilitat laboral, a excepció de la redistribució horària, són voluntàries i es facilitaran sempre i quan no afectin al bon funcionament dels equips de treball. Amb prioritat si representen un estalvi per a l’administració i únicament dins la durada dels plans. No són d’aplicació pels cossos especials uniformats ni pel cos d’Educació docent. 

Seu del ministeri d'Educació i Ensenyament Superior.

Relacionat

Estupefacció al ministeri d’Educació per la prohibició als seus funcionaris de fer teletreball

Així mateix, es podrà sol·licitar el treball no presencial en els llocs de feina que implantin el control de tasques diari i per objectius de forma setmanal.  Sempre que no sigui per confinament es podrà sol·licitar per un mínim d’una jornada i màxim de tres setmanals, amb l’acord previ de la direcció i informant a Funció Pública que ho ha de fer constar en el registre de personal. Els elements tècnics necessaris aniran a càrrec del treballador i amb el seu compromís d'efectuar el seguiment de les instruccions de seguretat necessàries. La direcció s’haurà de responsabilitzar del seguiment de les tasques i dels bons resultats de l’evolució de les funcions. Finalment,  es proposa poder decretar el teletreball de forma ràpida en dies puntuals d’avis de nevades o previsió de molta circulació.

 

Comentaris (5)

Trending