Dificultats per abonar la part salarial dels ERTOs que correspon a l’Estat

L’administració ha donat l’ordre de pagament en 7.756 casos però admet que d’alguns treballadors no tenen les dades bancàries i en altres casos s’estan acabant de polir detalls amb les empreses

Ciutadans fent cua a la CASS, que gestiona en part els ERTO encara que qui els valida és el Govern.
Ciutadans fent cua a la CASS, que gestiona en part els ERTO encara que qui els valida és el Govern. Toni Solanelles

El Govern admet que no totes les persones que tenen el contracte laboral suspès o la jornada reduïda cobraran quan tocava. Aquest dimecres, essent dia 3 del mes, en aquest cas de juny, hauria estat el darrer que l’Estat hauria hagut d’ingressar la seva part de nòmina corresponent a aquelles persones que han vist modificades les seves condicions de treball arran de la crisi del coronavirus. Però no serà així. Hi haurà treballadors que no percebran encara la remuneració que ha d’abonar l’administració.

La Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS), que és l’encarregada de la gestió del mecanisme, hauria fet la seva feina degudament. Però el Govern no acaba de tenir el mecanisme prou engreixat i, com a mínim el primer mes que calia abonar la prestació derivada dels ERTO no arribarà a temps en tots els casos. El ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover, ha explicat que s’han donat 7.756 ordres de pagament. Per tant, hi ha 7.756 persones assalariades que si no han rebut ja el que els havia d’ingressar l’Estat ho faran en breu.

En canvi, però, hi ha altres treballadors afectats pels nous mecanismes de relació laboral derivats de la llei de mesures excepcionals per fer front a la crisi de la Covid que no percebran el que els pertoca ni se sap quan ho podran fer. Hi ha “dues casuístiques diferents”, segons que ha esmentat Jover. D’una banda hi ha aquelles persones de les quals l’administració no disposa de les dades bancàries necessàries per domiciliar-hi i, en conseqüència, abonar-hi la prestació.

D’altra banda, segons que ha reconegut el titular de Finances, també hi ha altres casos davant els quals l’administració encara està polint amb les empreses promotores dels ERTO detalls d’aquesta situació laboral i, per tant, encara no es pot fer efectiu el pagament de les prestacions, de la part de salari que correspon a l’Estat, perquè encara no és clar quina ha de ser l’aportació ni si tan sols s’aprova la suspensió o reducció laboral sol·licitada.

Comentaris (9)

Trending