Cinc candidatures participen en l’elecció dels representants de l’Administració general a la Mútua

Els comicis tenen lloc aquest dimecres de les vuit del matí a les set del vespre a la planta baixa de l'edifici administratiu de Govern

Les eleccions es faran a la planta baixa de l'edifici administratiu de Govern.
Les eleccions es faran a la planta baixa de l'edifici administratiu de Govern. SFGA

Aquest dimecres tindran lloc les eleccions per elegir els membres representants dels grups funcionals de l’Administració general (A, B i C) i de l’Administració de justícia dels grups 1, 2, 3, de la Comissió de la Mútua de l’Administració general i de l’Administració de justícia. En el primer cas les votacions es faran a la planta baixa de l'edifici administratiu de Govern, al carrer Prat de la Creu.

Cinc candidatures concorren a les eleccions en representació dels tres grups de l'Administració general. Cada llista ha d'estar formada per un titular i dos suplents. Per part del grup funcional A, el titular és Carles Miquel; pel grup B hi ha dues candidatures que encapçalen Josep Maria Arnaus i Carles Ridaura; i pel C, també amb dues opcions hi ha Dolors Iglesias i Ivan Vilares. Per poder exercir el dret al vot cal presentar un document oficial acreditatiu. El vot ha de ser presencial i no es pot delegar.

La funció de la comissió és la de definir les prestacions a càrrec de la Mútua i de controlar el seu funcionament. Està composta per entre tres i cinc membres designats per les associacions professionals i els sindicats més representatius en el si de l’Administració general i de l’Administració de Justícia. La Mútua, gaudeix de personalitat jurídica, és un sistema de previsió social obligatori i de solidaritat que garanteix una prestació econòmica complementària a la de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS), en el cas d’incapacitat laboral transitòria per malaltia o maternitat.

La gestió de la Mútua ha estat complicada en els darrers anys, especialment pels pagaments després que s'acordés un canvi en el model del reemborsament de les baixes dels funcionaris amb la intenció que puguessin rebre el salari abans. Des de l’any passat que s’havien de fer les eleccions. 

 

Comentaris

Trending