La CASS treballa amb Andorra Telecom per fer gratuïtes les trucades mòbils per a gestions sensibles

Usuaris de la parapública consideren fora de lloc que per les consultes subjectes a protecció de dades no es puguin fer comunicacions per telèfon fix

Fulletons informatius a la CASS.
Fulletons informatius a la CASS. CASS

La Caixa Andorra de la Seguretat Social (CASS) està treballant amb Andorra Telecom per tal de trobar la fórmula que permeti que sigui la parapública i no l’usuari qui assumeixi les despeses de les trucades de telefonia mòbil que des de fa unes setmanes s’exigeixen per poder fer qualssevol gestió relacionada amb aspectes sensibles emparats per la protecció de dades.

La CASS és conscient que no tots els usuaris tenen tarifa plana i davant l’exigència que imposa la parapública per determinades gestions, és conscient, després de rebre algunes queixes, que el cost de les trucades no ha de revertir sobre els usuaris. Justament, alguns afiliats a la Seguretat Social han contactat amb l’Altaveu per mostrar el seu malestar pel fet que no es pugui contactar des d’un fixe.

Les fonts de la parapública consultades, però, consideren que la telefonia mòbil garanteix un nivell de privacitat i seguretat major, ja que només es faciliten dades de caràcter sensible i personal si es comunica amb la parapública a través del mòbil personal -tampoc no val el d’empresa- que hagi donat d’alta l’usuari en la base de dades de la CASS.

Els usuaris queixosos també han fet notar el seu malestar amb alguns dels operadors de la parapública, que consideren que no ofereixen el servei que haurien de donar. Això, però, mantenen les fonts, rau a un tarannà més personal i la direcció fa formacions i dona directrius per tal d’oferir el millor servei possible als usuaris. I es miren d’introduir les millores escaients per millorar més encara. Però ara per ara, no es pensa revertir la situació i es mantindrà la necessitat de contactar per telèfon mòbil si es vol fer alguna gestió o es vol sol·licitar alguna dada sensible personal.

Comentaris (1)

Trending