L’alt nombre d’aspirants a les places a l’àrea d’investigació de la policia fa canviar el calendari

La direcció s’agafa tot el mes d’octubre per decidir a qui atorga els quatre llocs de nova creació, dos per a estupefaents i dos més per a delictes tecnològics

Un control policial.
Un control policial. ARXIU

L’alt nombre d’aspirants a les quatre places de nova creació de l’àrea d’investigació de la policia ha agafat per sorpresa la direcció del cos. Fins al punt que aquest dimarts ja ha anunciat que no prendrà cap decisió en els terminis inicialment previstos i que s’agafa tot el mes d’octubre per a ‘deliberar’. De fet, es va anunciar el procés de selecció intern sense que hi hagués definida cap pauta de com es duria a terme el procés per triar els candidats.

Són al final una vintena d’agents, de diversos grups però especialment del que analitza els accidents de trànsit, els que han presentat la seva candidatura per a les places de nova creació. N’hi ha que opten tant al grup de delictes tecnològics com als d’estupefaents. N’hi ha, en canvi, que només es presenten per a un dels grups. La designació té com a base fonamental un procés subjectiu. Les entrevistes als candidats és pronostiquen com a decisives.

La policia està en un procés intern de cobertura de places.

Relacionat

Una vintena d’agents aspiren a les quatre places de nova creació en l’àrea d’investigació policial

El concurs està causant cert malestar per com s’està duent a terme. Hi ha elements com per exemple el fet que al mateix moment s’hagi posat en marxa un procés per abastir dels grups de trànsit, de fronteres i de patrulles que no s’han posat prou bé entre, com a mínim, una part del personal. La coincidència no se solia donar. En canvi, mai no se solia especificar quines places d’investigació exactament estaven obertes, disponibles.

D’altra banda, el fet que hagi transcendit obertament que la direcció és partidària de rejovenir els grups per als quals s’han creat les noves places, tampoc no ha agradat massa atès que agents més experimentats que pretenien provar noves àrees, nous grups, se senten desplaçats i sense massa oportunitat de poder accedir a les places de nova creació.

Comentaris (6)

Trending