Acció Feminista centra els actes del 8 de març en la necessitat de trencar el sostre de vidre

S'organitzen diverses activitats i l'associacio difondrà imatges a les seves xarxes socials

Aurora Baena i Antònia Escoda durant la roda de premsa d'aquest diumenge.
Aurora Baena i Antònia Escoda durant la roda de premsa d'aquest diumenge.
El coixinet #trenquemlo! és el lema que Acció Feminista d'Andorra (AfA) ha escollit per tots els actes que es duran a terme al voltant del 8 de març, Dia internacional de la dona treballadora. La campanya consisteix en una desena de potents imatges en què diverses dones tenen el rostre encastat contra un vidre, “un vidre que no es veu, que oprimeix, però que no es nota, com el patriarcat”, segons ha explicat aquest diumenge en roda de premsa la secretària d’AfA, Aurora Baena.

La idea va sorgir després de la visita a l’exposició 'Feminismes' al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), en què van conèixer el treball de diverses artistes, com Ana Mendieta, que van utilitzar el vidre com a metàfora de la pressió que el patriarcat exerceix sobre les dones. Des d'aquest dilluns, cada dia  es difondrà a les xarxes socials d’AfA un cartell amb una imatge feta per Maricel Blanch, i un missatge que conté dades d'organismes oficials, sobre violència masclista o l'avortament

En aquest punt, Baena ha recordat que l'any passat 140 dones van anar a avortar a hospitals públics de Catalunya. "És un problema nostre de salut pública i s'han de trobar solucions", ha opinat. Ha reiterat que el servei d'atenció a la dona "és un pegat" i ha tornat a reclamar la despenalització de l'avortament.Tornant a la campanya, ha convidat tothom a participar-hi i a ser còmplice. Afirma que "el sostre de vidre del patriarcat existeix i cal trencar-lo". Entre les diverses activitats cal destacar la 'performance' sobre com el patriarcat deixa les marques al cos. Serà el dimarts vinent a la Llacuna. El resultat es podrà veure el pròxim diumenge (12 h)  en un vermut a La Fada Ignorant. Durant l''acte es representarà l'obra 'Les molt il·lustres', de les actrius andorranes Elena Santiago i Txell Díaz.

La presidenta d’AfA, Antònia Escoda, ha recordat que “el 8M és una jornada reivindicativa, no de celebració; és una jornada de germanor”. Des del col·lectiu també s'han referit al documental 'El mirall  andorrà', que emetrà la setmana vinent TV3 i  que tracta sobre l'avortament al país. Escoda creu que "està bé que aquestes coses tinguin difusió i que se'n parli obertament" malgrat que considera que "les repercussions són imprevisibles".

Comentaris (2)

Trending