Abandona la vaga de fam el darrer pres que la mantenia en considerar-se escoltat

La direcció d’Institucions Penitenciàries acorda ampliar quinze minuts el temps setmanal de converses telefòniques de cadascun dels interns, siguin o no preventius

-
-
El darrer pres que es mantenia en vaga de fam ha decidit abandonar la protesta aquest migdia i poc després ja ha començat a ingerir aliments. L’intern ha decidit deixar el dejuni en sentir-se escoltat per la direcció d’Institucions Penitenciàries, que l’ha rebut avui mateix. Es tracta d’un jove resident al Pas de la Casa arrestat l’hivern passat acusat de traficar amb drogues. La queixa la van iniciar vuit presos preventius divendres al vespre encara que els darrers dies només l’ha seguit el reclús que avui ha plegat.

L’estat de salut del pres ha estat bo en tot moment. Tal i com fixa el protocol, el jove empresonat s’ha sotmès als controls mèdics corresponents i no hi havia cap motiu de perill ni risc ara per ara. L’home havia demanat poder transmetre el seu neguit de manera directa a la direcció del centre penitenciari per assegurar-se que les peticions que s’han fet arribar en dues cartes promogudes pels reclusos del mòdul de preventius havien arribat i que s’estava treballant en una solució. Una vegada expressada la seva situació, i de mutu acord amb la direcció, el jove ha decidit deixar la protesta, avançada per l'Altaveu, i signar els papers necessaris per aclarir que ja no cal l’activació dels protocols especials.

Amb posterioritat a la decisió del pres, i per deixar clar, segons les fonts oficials consultades, que res tenia a veure la posició del reclús amb la presa de determinacions per part d’Institucions Penitenciàries, la direcció del centre ha anunciat que s’amplia un quart a la setmana l’estona de conversa telefònica de què gaudeixen els presos, tots, no només els preventius, també els penats ferms. Fins ara, els presos disposaven de 45 minuts de telèfon a la setmana dividits en tres torns. Per tant, quinze minuts cada ocasió. Ara, el temps setmanal passarà a ser de 60 minuts.

El repartiment continuarà sent en tres cops, és a dir, des d’aquest divendres, els períodes de conversa podran ser de 20 minuts. Com s’ha dit, no serà fins aquest divendres que es posi en marxa el nou format de converses perquè s’han de fer tot un seguit d’ajustaments tècnics en les cabines disposades a l’efecte. La resta de millores reivindicades pels presos, relatives a la qualitat i varietat dels menús, i també en relació amb el fet de poder disposar de millors condicions sanitàries i més temps de no tancament a la cel·la s’estan estudiant.

-

Relacionat

Vaga de fam per reclamar millor menjar entre reixes
-

Relacionat

Cinc presos preventius s’han mantingut en vaga de fam des de dijous

Comentaris

Trending