Cinc presos preventius s’han mantingut en vaga de fam des de dijous

Formen part del grup de reclusos que reclamen poder fer més activitats i haver-se de passar menys hores tancats a les cel·les

-
-
Cinc presos de règim preventiu han mantingut des de dijous una vaga de fam en reclamació de millores en el seu intern i una ampliació de l’oferta d’activitats que poden dur a terme a l’interior del centre penitenciari. L’acció es va iniciar dijous amb la renúncia de tots els interns no condemnats en ferm al dinar com a senyal de protesta. Alguns d’ells van continuar amb posterioritat sense ingerir aliments.

Segons les fonts properes al ministeri d’Interior consultades, haurien estat cinc els interns que han mantingut la vaga de fam total. S’espera, però, que avui alguns d’ells abandonin la seva decisió davant dels efectes que estava tenint la renúncia voluntària a rebre alimentació. Com a mínim un reclús -en aquest cas acusat de tràfic de droga i detingut l’hivern passat al Pas de la Casa- segur que mantindrà la seva actitud de protesta si no canvien les coses. 

Els presos preventius consideren que haurien de passar moltes menys hores tancats a la cel·la i que, per tant, s’haurien d’ampliar el nombre d’activitats que es poden fer a la Comella. Segons les fonts consultades, un dels laments que es fan és que no poden acudir al gimnàs ni els dissabtes ni els diumenges. També es queixaven de les condicions sanitàries, i del fet que, segons denunciaven, hi ha cops que han de compartir espais amb presos afectats de malalties contagioses. Les reclamacions s’havien de posar per escrit en una carta que divendres passat la direcció del centre estava a l’espera de rebre.

De fet, i aprofitant el dia de la patrona, el director adjunt d’Institucions Penitenciàries, Ismael Alarcón, ja va assegurar que una vegada es rebessin formalment les queixes, les reclamacions, s’estudiarien per mirar fins a quin punt són una preocupació real i una mancança, i fins a quin punt, en cas que els reclusos tinguin raó, s’hi pot donar resposta. Sobre la qüestió de les malalties contagioses, Alarcón va assegurar que ja s’està actuant en conseqüència.

La queixa en forma de renúncia al dinar de dijous no es va tenir en compte com a tal per la direcció. O, almenys, divendres passat es va assegurar que no hi havia res oficial ni cap actuació des d’Institucions Penitenciàries per fer front a una situació anormal. Alarcón, a més, va explicar que en el cas de les vagues de fam la institució, el centre, sí que té un protocol establert per seguir.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending