La Vuelta i les afectacions viàries

A partir de les 3 de la tarda d’aquest dilluns la caravana ciclista es fa la mestressa de les carreteres andorranes i, per tant, cal estar molt atent als talls viaris que hi haurà i tot un seguit d’altres incidències

Arriba la Vuelta a Andorra. Ho farà aquest dilluns venint des de Súria, al centre de Catalunya. I dimarts al matí, el país serà l’escenari de la sortida d’una altra etapa de la prova ciclista espanyola. A partir de les 3 de la tarda d’aquest dilluns la caravana ciclista es fa la mestressa de les carreteres andorranes i, per tant, cal estar molt atent als talls viaris que hi haurà i a tot un seguit d’altres incidències que poden afectar el normal funcionament de la xarxa viària.

L’impacte que una competició com la Vuelta té a nivell d’imatge, també el té a nivell d’altres circumstàncies. I en un país com el nostre, amb una xarxa viària molt limitada, qualsevol moguda d’aquestes característiques té moltes repercussions. Per tant, i així d’entrada, aquest dilluns es recomana que tots els desplaçaments previstos en els trams de carretera afectats pel pas de la Vuelta es facin abans de les 3 de la tarda o bé més enllà de 2/4 de 7.

afectacions viàries

Entre altres coses cal tenir en compte, per exemple, la previsió de tancament de carreteres. La CG1 entre la frontera hispano-andorrana i l’avinguda Tarragona quedarà tallada a partir de les 15 hores. La CG2 entre Escaldes-Engordany i Canillo es tallarà a partir de les 15:30 hors. La carretera de Montaup (CS-240) quedarà inservible a partir de les 15:45 hores i la CS-340, el coll d’Ordino, farà el mateix un quart d’hora després (16 hores).

La CG3 entre Ordino i la Massana es tallarà a partir de les 16:15 hores, i la circulació a la CG4 des de la Massana fins a Erts es tallarà a partir de les 16:20 hores. Deu minuts després es tancarà la carretera CG5 des d’Erts fins a Arinsal. Ja a les 16:20 hores s’haurà tallat també la circulació a la carretera de Comallemple (CS520), que és la que acollirà el final de l’etapa.

Dotacions policials fent tasques prèvies de preparació aquest diumenge.
Dotacions policials fent tasques prèvies de preparació aquest diumenge.

Aquest dilluns, si es vol sortir del país, es recomana fer-ho per la frontera franco-andorrana. I si cal o es prefereix  sortir per la frontera hispano-andorrana, es recomana fer-ho abans de la 1 del migdia i evitar en qualsevol cas la C-14. Dimarts s’aconsella evitar circular per la CG-1 en sentit sud a partir de la rotonda Casadet fins a la frontera hispano-andorrana, de les 12 del migdia fins a les 2 de la tarda. Cal tenir en compte que aquest dimarts, a partir de 2/4 de 7 del matí, la circulació en sentit sud quedarà tallada a la CG1 entre la rotonda dels Marginets i la rotonda de Prada Casadet. Hi haurà un doble sentit de circulació pels carrils en sentit nord.

Més coses. Dimarts, si es vol sortir del país, es recomana fer-ho per la frontera franco-andorrana. Si es vol sortir per la frontera hispano-andorrana, es recomana fer-ho abans de les 12 del migdia i evitar, ja s’ha dit també per al cas d’aquest dilluns, la C-14. Els dies 26, 27, 28 i 29 els aparcaments descoberts del Parc Central i de Prada Guillemó del centre d’Andorra la Vella no estaran operatius. Tampoc no serà operatiu l’aparcament descobert d’Arinsal els dies 27 i 28 d'agost. El desenvolupament de la cursa pot comportar variacions en els horaris. Totes les indicacions horàries són previsions. Res de fet al cent per cent.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending