Un tros del Consell al santuari de Meritxell

Els síndics han visitat la seu que s’ubica a les instal·lacions i que no es fa servir des d’abans de l’aprovació de la Constitució i on únicament es realitzaven sessions tradicionals en dies assenyalats

Al llarg del torn de visites que els darrers dies han estat realitzant el síndic, Carles Ensenyat, i la subsíndica, Sandra Codina, ha arribat el torn a un espai que guarda un trosset del Consell General. Es tracta de la seu ubicada al Santuari de Meritxell i que els últims anys ha tingut poc ús. Més bé cap. De fet, no es realitza cap sessió des d’abans de l’aprovació de la Constitució i, abans d’això, es realitzaven sessions tradicionals en dies assenyalats.

Es tracta de la tercera seu parlamentària de la institució del Consell General, després de la Casa de la Vall i del nou edifici. Als síndics els ha acompanyat mossèn Ramon de Canillo, que ha estat qui ha fet de guia i ha explicat i recordat els usos que se li donava a aquesta seu parlamentària. Tot això, abans de l’any 1993 i l’aprovació de la Constitució. Concretament, era un espai que tenia, més o menys, el mateix ús que se li dona actualment a la Casa de la Vall, per a sessions tradicionals en dies concrets.

Durant la visita, a més, mossèn Ramon ha obsequiat els síndics amb un exemplar del llibre ‘Cants a Nostra Senyora de Meritxell’, que conté l’Acta de nomenament de la Patrona de les Valls d’Andorra, aprovada pel Consell General el 24 d’octubre de 1873. La jornada ha conclòs amb un dinar a la casa de colònies Aina. Allà els síndics han volgut assegurar el seu compromís amb la tasca educativa i cultural que realitzen mossèn Ramon i els monitors amb els joves i infants del país.

Apat dels síndics a AINA
Apat a AINA | Consell General

D’altra banda, els síndics han rebut aquest divendres al matí el cònsol honorari de Portugal, José Manuel da Silva. Entre altres temes, s’ha acabat de perfilar els preparatius de la visita de l’Ambaixador de Portugal, João Antonio da Costa Mira Gomes, que es preveu per al dilluns 22 de maig. Per últim, i en el marc de l’elaboració del Pla d’Igualtat de la institució, aquest dijous es va mantenir una reunió amb les responsables de l’Institut Andorrà de les Dones (IAD), Montserrat Ronchera i Pilar Armengol, secretària general i membre de la comissió executiva, respectivament.

Visita del cònsol honorari de Portugal José Manuel da Silva
Visita del cònsol honorari de Portugal José Manuel da Silva | Consell General

 

Comentaris

Trending