Tret de sortida, literal, de la Festa Major d’Escaldes

Els focs artificials, una de les grans incògnites, continuen mantenint-se, tot i que es preveu que s’hagin de cancel·lar a causa de les elevades temperatures

Escaldes-Engordany ha començat oficialment els seus quatre dies de Festa Major. Ho ha fet donant el tret de sortida, literalment. Aquesta tarda la trabucada, conjuntament amb la cercavila a càrrec de ZeBRASS ha donat voltes pels carrers de la parròquia per anunciar que començaven les activitats. El que no es té tan clar que es pugui fer finalment seran els focs artificials, tot i que de moment es mantenen.

“Tothom té moltíssimes ganes d’unes festes com les d’abans”, ha assegurat la cònsol major, Rosa Gili. I els primers que ho han fet palès han estat els trabucaires de la Unió Pro Turisme, que han anunciat, a base de trets, que començava tot el programa. Així mateix, la cercavila els ha seguit ben de prop, amb la pubilla i l’hereu. Han sortit de la plaça de l’església, fins arribar al carrer dels Veedors, on hi ha el mercat i els diferents foodtrucks.

Aquesta nit, a més, a l’aparcament dels Veedors començaran les nits de Festa Major, amb Dj Montalvo. Aquestes ocasions, ha assegurat la cònsol, van més dirigides a la jovenalla, “que ja ha recorregut totes les parròquies i esperem que també vinguin aquí”. Igualment, Gili ha remarcat que el programa està ben farcit, per tal que tothom pugui gaudir de la programació i pugui tenir el seu espai dintre d’aquests cinc dies.

Cinc, que no quatre com era habitual. Aquesta és una demanda que es va fer des de la Unió Pro Turisme i Gili indica que es va valorar positivament, precisament, per aquestes ganes que té tothom de gaudir de l’estiu i d’unes festes com les d’abans de la pandèmia. Per tant, des d’aquest divendres, i fins dimarts vinent, podran acudir a aquella activitat que més els interessi, i als diferents concerts que es faran a la nit.

D’altra banda, els focs artificials continuen mantenint-se al programa. Malgrat això, i veient la pujada de les temperatures, Gili ha assenyalat que és molt possible que acabin cancel·lant-se. “De tota manera, a Escaldes els fem a una zona molt urbana i que no hauria de suposar un perill per al bosc ni la muntanya”, ha remarcat la cònsol. Per aquest motiu, s’esperarà fins a l’últim minut per veure com evoluciona la climatologia.

Comentaris (2)

Trending