‘The Cloud’ és història, que visqui la plaça de Bombers

L’espai on hi havia l’antiga caserna rendirà definitivament tribut al cos d’extinció d’incendis, com ja ha acordat el comú d’Andorra la Vella amb el Govern i Andorra Telecom, amb qui ha modificat el conveni per fer el futur ‘Node’

Ja és definitiu: l’espai que havia ocupat l’antiga caserna del cos d’extinció d’incendis i que acull diverses activitats durant l’any es dirà plaça de Bombers. La denominació, proposada pel comú d’Andorra la Vella en honor al cos, està pactada amb el Govern i amb Andorra Telecom, que construirà allà la seva seu central en l’àmbit comercial. Del nom definitiu de l’espai on hauria d’haver anat l’edifici ‘The Cloud’ n’ha donat compte la cònsol major, Conxita Marsol, en informar sobre una addenda en el conveni entre el comú i l’operadora de telecomunicacions.

El nom, en certa manera, també ha tingut l’aval de la minoria socialdemòcrata. La consellera Dolors Carmona s’ha interessat per diversos aspectes de l’addenda firmada entre el comú de la capital i Andorra Telecom i ha fet referència a la denominació de la plaça, la que confronta amb el carrer de Sant Salvador. La part frontal, que quan es construeixi la nova seu d’Andorra Telecom, el projecte de la qual hores d’ara s’anomena ‘Node’, quedarà més petita que en l’actualitat, no tindrà cap nom especial. Serà avinguda Meritxell eixamplada.

Marsol i Carmona han mostrat el seu acord en homenatjar el cos d’extinció d’incendis en l’indret on hi havia hagut la caserna. Totes dues han coincidit en què -“sobretot els que ja tenim una edat”, ha recordat la cònsol- el record de la presència dels bombers en aquell indret encara perdura en bona part de la ciutadania i posant-hi el seu nom a la plaça continuarà viu en el temps. En tot cas, però, l’aspecte de la denominació ha aparegut de forma col·lateral.

Projecció de com quedaria integrat el projecte triat en la zona.

Relacionat

Sense data la construcció de la nova seu d’Andorra Telecom per les múltiples incerteses

L’addenda en el conveni suposa, essencialment, reconèixer la supressió d’un aparcament per a setze places que Andorra Telecom preveia i que quan ‘Node’ sigui una realitat el comú haurà de facilitar en un altre indret de la parròquia, en algun pàrquing proper i, especialment ha ressaltat la cònsol, modificar l’actuació que s’ha de fer en el subsòl. Els treballs es passen de la zona més propera al carrer Riberaygua al carrer de la Borda, així es minimitzarà l’impacte que puguin tenir les obres en l’eix comercial de Riberaygua i Travesseres, “que ja s’ha vist afectat durant molt temps”.

Marsol ha admès que quan es faci l’actuació constructiva, els treballs tindran un impacte major cap a l’hotel Starcs, que aviat es posarà en marxa. “Ja és mala sort que ara que després de deu anys tancat s’obre l’hotel s’hi hagin de fer obres, però s’han de fer”, ha assegurat la cònsol que, no obstant això, i ja durant la sessió de consell, havia assegurat que no hi ha cap previsió d’inici dels treballs. “Aquest any segur que no s’hi farà res”, ha aclarit la cònsol, tot afirmant que el comú ja hi té previstos actes emmarcats en el Poblet de Nadal.

L’addenda al conveni urbanístic entre l’operadora de telefonia i la corporació de la capital també preveu una reducció de l’ocupació del solar que farà Andorra Telecom, passant de 830 metres quadrats a 770 en xifres rodones i, alhora, el futur edifici de la companyia tindrà un sobrevol de 50 centímetres sobre el carrer Riberaygua respecte del qual el comú es reserva el dret de poder cobrar alguna compensació. D’entrada, però, no es preveu.

Comentaris (5)

Trending