Sense data la construcció de la nova seu d’Andorra Telecom per les múltiples incerteses

El projecte triat, ‘Node’, encaixa perfectament en la voluntat del comú d’Andorra la Vella de revitalitzar Riberaygua i travesseres però alguns propietaris i empresaris alerten dels riscos d’unes obres que poden alterar una zona ara en creixement

Projecció de com quedaria integrat el projecte triat en la zona.
Projecció de com quedaria integrat el projecte triat en la zona. ORTEU RIBA

La construcció de la nova seu d’Andorra Telecom a l’indret on estava projectat ‘The Cloud’ no té ara mateix una data fixada. Les múltiples incerteses que hi ha a nivell mundial fan que la companyia telefònica estigui amatent al que pugui passar i, per ara, manté el projecte ‘Node’ al ralentí. A més, alguns propietaris i empresaris de la zona on s’haurien de desenvolupar els treballs alerten dels riscos que podria comportar condicionar l’indret just en un moment de tímida remuntada després de la crisi del coronavirus.

El concurs d’idees fa temps que va donar els seus premis i es continua treballant en el projecte elaborat per un equip encapçalat per l’arquitecte Xavier Orteu. Fons de l’operadora han assegurat que s’estan avançant qüestions d’índole administrativa i preparant a poc a poc tota la documentació necessària per una eventual licitació de la seu que ha de permetre Andorra Telecom retornar al seu lloc d’origen -més o menys- i deixar espais de lloguer per a la seva activitat comercial i de gestió.

Amb tot, però, si no hi ha data per a l’eventual licitació menys encara n’hi ha per a una posada en marxa d’unes obres que tenen un doble tall. Poden ser una nova oportunitat però, alhora, també una cotilla massa gran per a una zona que s’ha adaptat a tenir un pulmó encara que sigui de ciment on centenars de turistes hi fan parada i que durant mesos i mesos quedaria altament condicionat. Andorra Telecom està decidit a tirar endavant el projecte, però també admet que ara mateix segurament amb el ritme que ho hauria fet en altres moments.

Xavier Orteu.

Relacionat

L’arquitecte Xavier Orteu és l’escollit per dissenyar la futura seu d’Andorra Telecom

Les fonts oficials consultades admeten que s’està molt atent a qüestions de geopolítica -que poden alterar per exemple preus en relació amb la comunicació o, com l’acord que es negocia amb la Unió Europea, pot suposar una rebaixa d’ingressos- i, també, i més directament encara amb la construcció s’està seguint molt de prop l’encariment de tot un seguit de primeres matèries que fan que el projecte ‘Node’ es pugui disparar quant a costos molt més enllà del que la companyia pretenia invertir.

WhatsApp Image 2022 07 17 at 6.59.47 PM
L'espai 'alliberat' actual s'ha convertit en un punt de trobada turística.

Des del comú d’Andorra la Vella s’entén el projecte com un revulsiu a futur de la zona de Riberaygua i travesseres. I es considera que el disseny triat per a la futura seu d’Andorra Telecom, que continuaria deixant un espai diàfan en l’indret més propera a l’avinguda Meritxell, encaixa perfectament amb l’estratègia comunal per aquell barri de la capital. Cert és que sempre s’ha demanat una actuació mesurada en el sentit que no tingui una afectació que reverteixi en negatiu en els comerços de la zona.

I això darrer és el que temen alguns empresaris, especialment els que queden més a tocar de l’espai on s’hauria d’intervenir directament. Una altra cosa són els petits establiments que hi ha més endins de Prada Ramon i que observen ‘Node’ com un punt d’atracció i de reclam cap a la zona que podria portar eventualment clients cap a carrers com el Riberaygua mateix però també d’altres com Sardana, Aigüeta, Maragall, Ciutat de Consuegra o altres.

Comentaris (25)

Trending