L’arquitecte Xavier Orteu és l’escollit per dissenyar la futura seu d’Andorra Telecom

El consell d’administració de la companyia ha acordat atorgar el primer premi del concurs d’idees, dotat amb 20.000 euros, al projecte ‘Node’; darrere hi han quedat els equips formats per Ginjaume-Veciana-Faura i Pascal-Gras

Comentaris

Xavier Orteu.
Xavier Orteu. ARXIU

L’arquitecte Xavier Orteu, autor entre altres de l’Edifici Diamant-Embassy o del centre d’FP d’Aixovall, i encarregat de reformar l’edifici Cintet de la plaça del comú d’Andorra la Vella, serà l’encarregar de dissenyar el projecte de la futura seu d’Andorra la Vella que, en principi, s’ha d’encarar cap a l’avinguda Meritxell, just on hi havia d’anar ‘The Cloud’.

El consell d’administració de la cmpanyia ha aprovat avui la proposta d’atorgament de premis del concurs d’idees pel projecte ‘Nova Seu d’Andorra Telecom’ que s’ubicarà a l’avinguda Meritxell 112 d’Andorra la Vella. El jurat, presidit pel ministre de Turisme i Telecomunicacions i president del consell d’administració, Jordi Torres, i integrat per representants d’Andorra Telecom, del Govern, del comú d’Andorra la Vella, del Col·legi d’Arquitectes d’Andorra, de l’ACODA i de la zona veïnal, ha escollit entre els nou projectes concursants, el de l’arquitecte Xavier Orteu, anomenat ‘Node’, i que ha estat guardonat amb 20.000 euros, alhora que és l’adjudicatari de l’encàrrec per dur a terme la redacció del projecte i la direcció facultativa de les obres.

La seu ha de tornar al número 112 de l'avinguda Meritxell.

Relacionat

Nou propostes per dissenyar la nova seu d’Andorra Telecom

El ministre Torres ha destacat la qualitat dels projectes presentats i en relació al projecte guanyador, el jurat coincideix unànimement amb el bon encaix de la proposta arquitectònica amb l’entorn, que ajudarà a valoritzar la zona i els moviments comercials entre l’avinguda Meritxell i les zones del Fener, Riberaygua i Travesseres. L’edifici projectarà una  imatge moderna i tecnològica, a l’hora que sostenible, i que esdevindrà sens dubte un punt de referència en l’eix comercial de l’avinguda Meritxell.

El jurat ha atorgat el segon premi, dotat amb 10.000 euros, al projecte dels arquitectes  Lluis Ginjaume, Gerard Veciana i Elisabeth Faura, mentre que el tercer premi, amb 5.000 euros de dotació l’ha guanyat l’equip format per Esther Pascal i Carles Gras. Finalment s’ha premiat amb 2.000 euros cadascun en quart i cinquè lloc, els projectes presentats per Marc Monegal per una banda, i Sònia Palau i Daniel Pérez per altra banda.

Comentaris

Trending