El (suposat) morós que pretén cobrar morosos

Diversos treballadors i extreballadors d’una empresa ubicada a Andorra dedicada al cobrament de deutors entre altres activitats inicien reclamacions per diverses vies atès que se’ls deuen salaris i que malgrat retenir-los la part social no s’ha satisfet a la CASS

Inspecció de Treball ha rebut aquest dimarts com a mínim dues denúncies -una de les quals no s’ha acabat de culminar- per impagament de salaris i d’abonament de les retencions socials prop de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) contra una empresa radicada al Principat i que té com a activitat principal el cobrament de morosos. És a dir, el que reclama deutes a altres ara veu com li reclamen a ell. I no és el primer cop. Perquè el titular de la societat (Dirgest) ha tingut problemes fins i tot amb l’habitatge.

La majoria dels empleats que ara reclamen o han reclamat (hi ha hagut alguna acció que s’ha fet per via judicial i també es preveuen denúncies policials) ja havien estat acomiadats prèviament. Segons fonts properes a alguns dels treballadors demandants, era pràctica habitual que després de deixar d’abonar alguna mensualitat i no abonar la part social a la CASS malgrat haver-la retingut al treballador acomiadar el treballador.

La immensa majoria dels clients de l’esmentada empresa són espanyols. També una part important dels treballadors que tindrien un crèdit contret amb l’empresa prestaven servei des d’Espanya, malgrat que formalment estaven contractats per la societat andorrana. El deute contret amb cadascun dels treballadors és distint i les fonts consultades no han pogut concretar ni quantitats ni mesos pendents. Hi ha afectats, això sí, que no s’haurien atrevit a impulsar cap reclamació.

Alguns dels denunciants davant de la inspecció laboral sí que han explicat haver estat víctima de presumptes enganys o estafes, elements que usaran en les denúncies policials que preveuen presentar. Així, segons els afectats, l’empresa en qüestió hauria simulat suposadament transferències per fer creure als treballadors que havia satisfet els salaris. Fins i tot s’haurien manipulat presumptament extractes bancaris. La situació, asseguren, està totalment fora de lloc.

Etiquetes

Comentaris (38)

Trending