L’Starc aixeca la persiana (ara sí)

Més d’una dècada després d’haver-se acabat la construcció d’aquest grandiós hotel al bell mig d’Andorra la Vella, la família Cachafeiro ha arribat a un acord per llogar l’establiment almenys dotze anys a la franquícia andorrana de Pierre&Vacances

Sense encara una data concreta però sí amb la voluntat que sigui un dia d’aquest proper agost, més d’una dècada després de finalitzada la seva construcció i sense haver-se posat mai en marxa, l’Starc Hotel obrirà les portes. Ho farà rebaixant un pelet la categoria inicial per a la qual s’havia aixecat però la idea de contribuir a rellançar el rovell de l’ou d’Andorra la Vella. La família Cachafeiro, propietària de l’immoble, ha arribat a un acord amb la societat andorrana que ostenta la franquícia de Pierre&Vacances i heus aquí per on aniran els trets.

Després d’una àrdua negociació de temps, de mesos, finalment divendres se signava un llarguíssim pacte que comporta que Pierre&Vacances pugui explotar almenys durant dotze anys l’establiment. Les xifres de l’operació no han transcendit. Però sí que les dues parts han hagut de serrar a fe de Déu les dents per arribar a una entesa gens fàcil però, a priori, satisfactòria per totes dues parts. Els departaments de Turisme i Comerç, segons que ha pogut saber l’Altaveu, ja estan al corrent de l’operació. En principi, també el comú d’Andorra la Vella.

Són setanta-nou habitacions, poca broma, i la voluntat de donar feina a 35 persones. I als nous explotadors no els està sent gens fàcil trobar el personal necessari

I les administracions fan bots d’alegria. Tenir tancat un monstre com aquest al rovell de l’ou de la capital, a l’avinguda Meritxell xamfrà amb Prat Primer i Borda, a la plaça mal anomenada del ‘The Cloud’, no feia, no fa, vaja, gens de bona impressió. Mala imatge, fins i tot. Els nous explotadors del negoci, segons que ha pogut saber l’Altaveu, estan d’allò més il·lusionats amb el projecte -és el primer hotel urbà de Pierre&Vacances al Principat- i volen contribuir a revitalitzar la zona i a donar empenta al teixit econòmic i hoteler. A injectar positivisme. Sense comparacions possibles, es vol un efecte com el que pugui tenir el Canut de Messi.

No obstant, l’Starc Hotel by Pierre&Vacances una de les primeres coses que farà, o de les segones, serà reduir el nivell. De les 5 estrelles gran luxe inicial es passarà a un 4 estrelles com a molt amb l’afegitó de superior. Els tràmits corresponents per a l'adequació de la qualitat és una de les coses que s’estan fent. Com la recerca de personal. Tot un embolic d’allò més notable. Els nous explotadors de l’hotel esperen ocupar unes 35 persones. I no els està sent fàcil trobar el personal que voldrien. D’aquí que estiguin oberts a rebre currículums i que juguin, almenys d’entrada, amb el personal que tenen repartit en els altres quatre establiments que ja exploten ‘a la muntanya’.

WhatsApp Image 2022 06 15 at 10.51.20 PM
L'accés principal.

Són setanta-nou habitacions, poca broma. Excepte una suite júnior i una suite VIP de dos-cents metres quadrats, la resta són habitacions dobles. I quatre sales per a convencions i, si es pot, dos restaurants. La gesta no és fàcil. Gens ni mica. De fet, els Cachafeiro fa anys i panys que han tingut flirtejos, fins i tot, amb les principals cadenes hoteleres del país i de més enllà. I res havia acabat de fructificar. Cert, també, que durant molt temps l’establiment, l’immoble, va fer part d’una pugna amb la constructora. Aquells plets ‘cachaferils’ tradicionals. Però fins i tot quan els serrells legals es van resoldre, mai tampoc cap operació havia arribat a bon port.

Ara, teòricament -i no hi ha res que faci pensar el contrari, ja s’estan fent treballs a marxes forçades i posant-ho tot a punt- la situació serà una altra. I, curiosament, deu, dotze anys després d’un tancament, de l’enclaustrament que ha viscut l’immoble -aquells lleons encara embolicats just a l’interior de la porta principal, per exemple-, l’edifici es veu que es manté impecable. Les fonts consultades han assegurat que mensualment, des del primer dia, s’han fet tasques de manteniment i que la posada al dia està sent oli en un llum. En fi, que serveixi per animar el ‘cotarro’ en un moment d’incertesa econòmica i complicació social.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending