Spiderman tampoc falla a Andorra

‘No way home’, la tercera entrega del llença teranyines a l’univers cinematogràfic Marvel ha arrasat a les taquilles de tot el món (587,2 milions de dòlars de recaptació des de dijous) i al Principat, també, obligant a doblar les sessions previstes

El cinema és un dels sectors més afectats pel coronavirus. Tancats durant el confinament i, un cop aixecat, activat amb restriccions d’aforament. Això va provocar que durant el 2020 la majoria de les grans produccions preparades per estrenar es retardessin. Durant el 2021 s’ha anat recuperant de mica en mica una certa normalitat, però encara costava. Fins que ha arribat un superheroi. L’estrena de la darrera pel·lícula d’Spiderman ha arrasat a les taquilles de tot el món. I Andorra no ha estat pas l’excepció.

‘Spiderman: no way home’ és el títol de la tercera entrega des que el personatge, via acord amb Sony -compradora dels drets en la dècada els noranta- tornés a l’univers cinematogràfic Marvel i s’incorporés als Vengadors. El film, tot s’ha de dir, posava carn a la graella per atreure el públic: el final de la darrera entrega -amb tot el món coneixent la identitat secreta del personatge-, la presència de Benedict Cumberbatch, és a dir, el doctor Strange com a convidat especial, la promesa de l’aparició de realitats alternatives via la qual es recuperarien aquells dolents que havien aparegut en les sagues anteriors -les tres de Sam Raimi que van catapultar el gènere, i les dues ‘Amazing’, amb menys sort-. I els aficionats ho han comprat.

En un primer moment, al llarg del cap de setmana s’havien programa 14 passis; vista la demanda, es van fer 30

‘No Way home’ s’ha convertit en una de les estrenes amb més èxit al cinema de la història del cinema. S’ha llançat en 60 països i ha recaptat ja 587,2 milions de dòlars. I això que encara no s’ha projecta a la Xina, un dels mercats més importants els darrers anys. Només la superen les dues darreres entregues de Vengadors però cal tenir present que aquestes van saltar a la cartellera sense el coronavirus com a rival.

I a Andorra també ha passat el mateix. “És la millor pel·lícula de l’any”, afirma Jordi Torres, gerent dels cinemes Illa Carlemany. A les sales es van registrar al llarg del cap de setmana llargues cues tant per comprar l’entrada com per ensenyar el passaport Covid, necessari per accedir a les instal·lacions. I això que, com remarca Torres, actualment tenen limitat l’aforament a un 50%.

L’èxit va obligar a canviar els plans. En un primer moment, s’havien previst 14 sessions al llarg dels tres dies. Vista la demanda que s’estava tenint, es va optar per ampliar-les. Fins a 30. I el públic, igualment, ha respost. La majoria de sales omplien l’aforament màxim, tant amb residents al país com amb turistes.

“Hem de veure ara com anirà els pròxims dies”, comenta Torres. Tot i això, les previsions són bones. Primer, perquè la pel·lícula està obtenint també una bona rebuda per part de la crítica. Segon, perquè venen dies festius. I a més a més, s’hi sumaran altres estrenes que han d’atreure també més aficionats al cinema.

Per un costat, una altra saga històrica del cinema també ressuscita: ‘Matrix Resurrections’, que reprèn la trilogia signada en el seu dia per les germanes Wachowski. Per l’altre, la darrera aposta del rei Midas de Hollywood, Steven Spierlberg: el ‘remake’ del musical ‘West Side Story’. I, per últim, habitual ja en aquestes dates, una producció més centrada en el públic infantil: ‘Canta 2’.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending