Solidaritat, amb Blondie a tota pastilla

La Universitat d’Andorra celebra aquest dimarts la primera edició del Dia UdA Solidària, una jornada pensada per recaptar fons entre la comunitat universitària per destinar-los a una entitat social del país i enguany la beneficiàrià és l’Associació Andorrana Contra el Càncer (Assandca))

Comentaris

La Universitat d’Andorra (UdA) celebra la primera edició del Dia UdA Solidària, una jornada pensada per recaptar fons entre la comunitat universitària per destinar-los a una entitat social del país. Enguany la beneficiària és l’Associació Andorrana Contra el Càncer (Assandca). En primer lloc, la comissió UdA Solidària ha organitzat una jornada esportiva a la qual s'ha pogut participar fent una aportació de com a mínim 10 euros a través de la compra d’una samarreta. La jornada es completa amb un dinar.

Des del passadís que va de la recepció a la pista poliesportiva ja se sent la cançó 'Call Me' de Blondie que dins del recinte sona a tota pastilla des d'un ràdiocaset que tenen uns estudiants a la graderia. La posen una i altra vegada repetint-la com un mantra tibetà. El 'Call me', un dels himnes d'adolescència de la generació 'boomer', nascuts entre finals dels anys cinquanta i principis del setanta; potser ara seria una espècie en vies d'extinció sinó fos per emissores de ràdio com M80 serie oro, Nostalgie FM o los 40 clásicos. 

Blondie és el nom d'una de les bandes més exitoses i originals dels anys setanta, part de l'anomenada 'Nova Onada' i precedent estètic i musical del pop dels vuitanta. La seva cantant, Debbie Harry, deu esta a prop dels 80 anys i la seva imatge ocupava espais destacats a les publicacions de l'època com el 'Disco Exprés', 'Salut les copains', o el 'Vibraciones' (la evolución musical de los años setenta).

La recaptació ha estat de 1.163,50 euros per Assandca

Mentre sona 'Call Me', a la pista hi ha partit de futbol sala i al costat, competició de pàdel. "Posa que hi col·labora el comú de Sant Julià de Lòria que ens cedeix les instal·lacions', diu una noia amb la seva samarreta solidària. A fora dels lìmits del terreny de joc, dues noies es passen la pilota. Malgrat la solidaritat, el partit és intents i amb jugades ben trenades. Després de l'esport toca el dinar que ha comptat amb la presència dels cònsols lauredians, Josep Majoral i  Mireia Codina, i de la ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Esther Vilarrubla. L’aportació mínima també és de 10 euros, i els tiquets. Les persones que ja hagin fet una aportació per participar als tornejos o per adquirir la samarreta, tenien el dinar inclòs. La recaptació ha estat de 1.163,50 euros.

La Comissió UdA Solidària, està formada tant per membres del personal com per estudiants

Els impulsors de la iniciativa expliquen que la Comissió UdA Solidària, està formada tant per membres del personal com per estudiants, i té com a objectius activar la solidaritat i la cooperació de la comunitat universitària, promoure el voluntariat universitari, i donar suport, mitjançant activitats recaptatòries com la d'aquest dimarts a entitats sense ànim de lucre. La vitalitat universitària a Sant Julià de Lòria contrasta amb les espanyoles del final del franquisme i principis dels vuitanta, A la Facultat de Lletres de l'Autònoma de Bellaterra un inmens grafit deia: "La universidad, fábrica de parados", com per recordar-te que la rebel·lia era un somni just però incompatible amb la dura realitat d'aquell país.

Per a la nova fornada d'estudiants hi haurà canvis, mutacions socials, laborals, econòmiques i culturals importants. Hi haurà (de fet ja està aquí) una regressió important i autoritària de les llibertats públiques i privades. Estem en una nova era del control social, i la por ha vingut per quedar-se. El nou paradigma social es mou entre un gran desig de sobreprotecció estatal i un contradictori ultraliberalisme en la vida social. Als 'boomers' com als estudiants de la universitat postpandèmica sempre ens quedarà la solidaritat, i Blondie esperant que la truquem.  

Etiquetes

Comentaris

Trending