El salt de kung-fu del delinqüent habitual

La fiscalia demana un any de presó ferma per un reincident que el 2019 va causar lesions al braç a una dona a qui suposadament abans havia robat arran de trencar-li el vidre del cotxe d’un cop de peu

“Quan jo l’anava a denunciar per robatori ell ja m’estava denunciant per un intent d’homicidi de primer grau.” La frase, d’allò més expressiva i espontània, és d’una dona que el 30 de maig del 2019 va tenir un incident amb jove conegut d’allò més pels serveis policials. Suposadament l’ara acusat li va pispar a la dona 6.000 euros que duia en metàl·lic al damunt per anar a comprar roba de motorista. I en l’intent d’enxampar-lo per tal que li tornés els diners que li havia birlat en un aparcament del McDonald’s es produiria l’incident.

El cas que aquest matí s’ha jutjat davant el Tribunal de Corts res té a veure amb el suposat furt de diners. Però sí en l’acció del jove que va acabar causant ferides lleus al braç de la dona. I és que una vegada va veure que l’home li havia pispat els diners, es va posar en marxa amb el seu cotxe a perseguir el quad amb el qual s’apressava a tocar pirandó l’home. Fins que en un semàfor encara a Andorra la Vella, segons ha relatat la dona, va fer topar el cotxe contra el quad per bloquejar-lo i poder-li exigir el retorn dels diners.

El ministeri públic inicialment sol·licitava que fos condicional la pena, però en adonar-se que el processat té molts antecedents (una desena de condemnes en set anys) ha demanat que l’any sigui ferm

Vaja, que el quad el va colpejar en un parell d’ocasions. I la resposta posterior del jove hauria estat -i s’ha pogut veure la gravació durant la vista judicial- saltar com si es tractés d’un especialista de kung-fu i estampar el peu contra el vidre de la finestreta de la conductora. La ruptura d’aquest vidre va ser el causant de les lesions que són la base del processament i acusació. I pel qual la fiscalia demana un any de presó ferma malgrat que la dona no va denunciar el fet, però sí que en va ser testimoni la policia.

Per cert, que l’acusat no s’ha presentat al judici. I això que sap on cau la Seu de la Justícia. Perquè la fiscalia el considera delinqüent habitual, una circumstància en la qual no està jurídicament d’acord la defensa, que ha demanat l’absolució del seu patrocinat pel delicte major de lesions. Evidentment que la defensa no ha negat el cop de peu, però considera que tot just hauria de comportar una contravenció de danys i una contravenció de lesions que quatre anys després dels fets ja haurien prescrit.

I el fiscal, que inicialment sol·licitava que la pena fos condicional, l’ha acabat sol·licitant ferma perquè en repassar els antecedents s’ha trobat que en tenia. I força. Des de l’abril del 2015 fins al maig del 2022 se l’hauria condemnat per una desena de fets. I quatre són pel mateix delicte pel qual se l’ha jutjat avui. D’aquí que el ministeri públic consideri que s’està davant el comportament d’un delinqüent habitual i, per tant, calgui fer-lo estar un any a la presó. Sense rebaixes ni condicions.

Comentaris (4)

Trending