Tremolor als Pirineus per començar el dilluns

El terratrèmol d’aquest matí, que s’ha notat a tot arreu del país i part del nord de Catalunya, ha tingut reaccions diverses, fins i tot persones que ni tan sols se n’han adonat

El terratrèmol d’aquest matí, en principi, no ha tingut cap rèplica. Però, entre la ciutadania, s’ha fet notar al llarg de tot el dia. A les comunitats de veïns, les xarxes socials i, fins i tot, via telefònica als familiars, ha sigut el tema de conversació. A Os de Civís, epicentre del fet, hi havia poca gent, però una quantitat de turistes espanyols que l’han notat i, segons han explicat des dels hotels, s’han espantat.

El primer pensament de gran part de la població que ho ha notat ha estat bastant allunyat d’un terratrèmol. Des d’obres a prop de casa, camions o, objectes caiguts. Aquest darrer ha sigut el cas del Cafè Principal, a Sant Julià de Lòria, una de les parròquies més properes a l’epicentre. Allà, han rebut el tremolor com si hagués caigut alguna cosa molt pesada sobre el sostre de la planta on està situat. Aquesta ha sigut la sensació de moltes persones amb les quals ha parlat l’Altaveu, fort soroll i com si quelcom s’esfondrés.

A Os de Civís, que molts turistes espanyols han triat com a lloc per passar el pont, s’ha fet sentir amb molta més força al nucli urbà que no pas a la natura. Molts dels excursionistes no n’han sigut tan sols conscients del tremolor. Però, als hotels s’han endut un bon ensurt, amb personal angoixat. L’espant ha durat, de fet, més que el mateix terratrèmol, que ha sigut de tan sols uns pocs segons. Tot i això, han sigut suficients perquè també a Pal, on en un inici es pensava que s’havia produït, se sentiren confusos per la sensació.

UN MAPA QUE MOSTRA L'EPICENTRE DEL TERRATRÈMOL.

Relacionat

Un terratrèmol amb epicentre a Os de Civís sacseja Andorra sense provocar danys

A les diverses parròquies del país els relats són molts i molt diversos. Des de gent que afirma haver vist fins i tot com es movien objectes, com d’altres que s’han adonat per les trucades de familiars que, angoixats, els han contactat per saber què havia passat. Molts altres s’han dirigit a les xarxes socials per saber-ne dels fets i compartir l’experiència, veient que no eren els únics en haver sentit el tremolor.

A les xarxes socials ha sigut on tots els ‘youtubers’ i ‘streamers’ han fet saber els seus seguidors que havien viscut el terratrèmol. A molts d’ells els ha agafat encara al llit, i s’han despertat (segons els seus testimonis) del fort tremolor que ha sacsejat les seves cases. Però, un d’ells ho ha viscut en directe, mentre feia una retransmissió de desdejuni. L’efecte de la càmera no permet veure el moviment, però la reacció de l’‘streamer’ ha sigut una clara representació de com ha viscut aquests segons gran part de la població d’Andorra: amb estupefacció, angoixa i, sobretot, sense entendre què estava passant.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending