Rigoberta ‘andorrana’

Clam a les xarxes contra l’elecció de RTVE de la representant a Eurovisió i ‘demanda’ perquè Paula ‘Bandini’ Ribó tradueixi l’‘Ay, mamá’ al català i es presenti pel Principat

Eurovisió i el seu entorn estel·lar és per a ‘freaks’, diuen, i per al debat i la polèmica. L’elecció del representant de la televisió pública espanyola (RTVE) no en podia quedar al marge. La designació de la catalano-cubana Chanel com a ambaixadora de la cadena al festival que se celebrarà a Torí no ha convençut gens el públic, la ciutadania, especialment a Catalunya i en molts àmbits ‘rebels’, que veient en l’‘Ay, mamá’ de Rigoberta Bandini l’himne ideal per mirar d’assaltar la trona d’Eurovisió.

Davant les sospites de frau amb la decisió final del jurat professional (més el suposat vot dels espectadors, que ha generat molts dubtes), les xarxes finals clamen contra RTVE i demanen a Paula Ribó, l’alter ego de Bandini, que tradueixi al català el seu homenatge a les dones mares i a les tetes i es presenti al certamen musical en representació d’Andorra. Evidentment la situació és poc menys que impossible. Andorra Televisió fa uns quants anys que va descartar continuar sent present a Eurovisió. I els terminis ja deuen estar més que esgotats.

Els clams que hi havia al recinte on es va fer el festival eren clarament favorables a Rigoberta Bandini que, curiosament, no va ser la primera en cap de les tres designacions (jurat professional, jurat demoscòpic i vot popular) que conformaven el resultat final

Però la indignació que hi ha pel resultat final del Benidorm Fest, una actualització el Festival de la Canción de Benidorm, que li ha servit a RTVE per seleccionar en tres dies (dues semifinals i la final) el representant espanyol a Eurovisió, ha comportat que hi hagi tota mena de comentaris i proclames. I una de molt present a les xarxes socials és que Bandini doni un cop de puny sobre la taula i reivindiqui la seva presència a Eurovisió.

L’artista catalana, una de les components al seu dia del grup ‘The Mamzelles’ de l’‘envàs on vas’, ja ha deixat clar que no serà a Eurovisió però que se sent guanyadora. Almenys en part. I és que els clams que hi havia al recinte on es va fer el festival eren clarament favorables a Rigoberta Bandini que, curiosament, no va ser la primera en cap de les tres designacions (jurat professional, jurat demoscòpic i vot popular) que conformaven el resultat final. Els professionals van decantar-se per Chanel -una jove professional del ball i la coreografia que ha coincidit treballant amb algun els integrants del tribunal- i el públic va preferir les gallegues Tanxugueiras.

Les xarxes socials bullen amb demostracions que el sistema de vot popular no els permetia votar Rigoberta Bandini. Tanxugueiras, amb una cançó també reivindicativa i en gallec, havien quedat molt lluny de la victòria per la puntuació professional. L’‘Ay, mamá’, en canvi, s’havia situat rere ‘SloMo’, el tema de ritmes llatins i lletra anodina que al final va ser la triada. En fi, si es fes cas d’una part de les xarxes socials, es passaria d’‘Ay, mamá’ a ‘Ai, mare’ i Rigoberta seria andorrana.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending