Rere la traça d'Irineu Esteve

Els resultats de l'esquiador de fons juntament amb els de Vila, Del Rio i Grioche disparen les inscripcions a l'escola de Naturland que ha passat de 20 a 60 practicants

Comentaris

Els bon resultats dels esquiadors de fons com Irineu Esteve, Carola Vila, Gina del Rio o Quim Grioche han disparat l'interès per a la practica d'aquest esport a l'escola de Naturland. S'han hagut de tancar les inscripcions després que s'hagi passat dels 20 practicants de l'inici als 60. Paral·lelament es continua treballant per homologar les pistes per acollir proves de la Copa d'Europa.

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral i el director de LAUesport, Òscar Balcells han destacat l'impuls que ha agafat l'esquí de fons, especialment pels bons resultats que estan aconseguint Irineu Esteveu, Carola Vila, Gina del Rio i Quim Grioche. La tasca de tècnics com Joan Erola també està donant els seus fruits. Balcells explica que "hem anat en constant progressió" i ara el pas següent és homologar les pistes. La seva situació a 2.050 metres d'altitud impedeix que puguin acollir proves de la Copa del Món o dels Jocs Olímpics però l'objectiu és ser la seu de proves de Copa d'Europa on el reglament no estableix cap límit d'altitud.

Majoral ha indicat que s'està treballant a nivell de federació andorrana de cara a aquesta homologació que podria arribar durant la primavera i "podert executar el projecte quan abans millor". Això consolidarà encara més l'escola d'esquí que no està adreçada només als joves ja que també fa classes d'adults. Imparteix una gamma variada de cursos adaptada a tot tipus de nivells tant d´iniciació com de perfeccionament, en les modalitats de clàssic o patinador (skating). L'objectiu és que els participants aprenguin els conceptes bàsics d'esquí de fons a través de mètodes d'ensenyament actualitzats.

Entre l'escola i les pistes, el comú vol convertir La Rabassa-Naturland en un lloc de referència de l'esquí de fons a nivell mundial.  L'estació compta amb una àmplia zona d'iniciació (pista verda) al Pla de Conangle, amb 1,6 km marcats, a més s'afegeix com a pista verda, la verda del bosc amb 1,8 km, com ho indica el seu nom, es tracta d'una pista fàcil al mig dels boscos de la Rabassa. Aquestes pistes verdes solen ser utilitzades per als que volen aprendre o bé per a zona d'escalfament abans d'entrar a pistes més difícils. Per ja els més experimentats hi ha la pista blava, Pleta de Mules amb 5,5 km i la pista vermella, Roca de Pimes amb 6,5 km.  Les de La Rabassa, són les úniques pistes d'esquí de fons que hi ha a Andorra.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending