Recuperant tradicions, també a Engolasters

La diada de Sant Miquel, malgrat la pluja intermitent, ha aplegat més d’un centenar d’escaldencs que, entre altres coses, han pogut veure la posada de llarg del nou pubillatge de la parròquia

La pandèmia va passar per damunt de moltes tradicions. També aquí, a Andorra. I, ara que els pitjors estadis de la crisi sanitària s’han superat, toca recuperar-les també. La normalitat també és això. I un bon exemple és la diada de Sant Miquel d’Engolasters. Un nombrós grup d’escaldencs s’han aplegat davant el temple romànic per celebrar la jornada, que també ha servit com a posada de llarg del nou pubillatge de la parròquia.

De fet, han estat ells els qui, no sense algun petit entrebanc -allò que en televisió es diria “coses del directe”- han iniciat la jornada amb una primera sardana. Posteriorment, més gents, ciutadans de carrer per també autoritats com la mateixa cònsol major, Rosa Gili, s’han animat a fer uns passos del tradicional ball.

El pla de davant d’una de les joies del romànic andorrà ha acollit la jornada. Bona pensada la carpa per protegir l’acte d’una pluja que ha fet algunes tímides aparicions. Posteriorment, ha estat el torn d’una petita actuació de l’esbart Santa Anna i de la missa -per cert, amb algun passatge de l’Apocalipsi, com a mínim, de dubtosa idoneïtat per un dia que ha de ser de celebració d’allò que, culpa del virus, s’havia perdut els dos darrers anys-. La matinal ha finalitzat amb el repartiment de coca i moscatell.

“Teníem moltes ganes de normalitat”, ha remarcat Gili, que ha celebrat el fet que “ha vingut molta gent malgrat la pluja”. Entre les persones assistents, moltes autoritats de la parròquia. És el cas del cònsol menor, Joaquim Dolsa, i de diferents consellers comunals, però també dels parlamentaris Jordi Font (PS) i Marc Magallón (Liberals). També han fet acte de presència els ministres escaldencs: Eric Jover (Finances), Sílvia Calvó (Medi Ambient i Agricultura) i Trini Marín (Administració Pública i Participació Ciutadana).

-

Etiquetes

Comentaris

Trending