Quinze aspirants a la Policia per a vuit places

Els candidats han començat aquest dimarts les proves físiques, amb un circuit de resistència, habilitat i força a l’Estadi comunal

Una quinzena de nois i noies han començat aquest dilluns les proves per formar part del cos de Policia del país. El primer que hauran de superar serà un circuit de resistència, habilitat i força, que s’ha dut a terme a l’Estadi comunal d’Andorra la Vella. Allà, amb un temps límit de 16 minuts per les noies i de 13 pels nois, han hagut de superar obstacles, pujar escales i córrer pel circuit. Concretament, 10 exercicis que han de superar de forma satisfactòria per poder passar a la següent fase.

Totes i cadascuna de les proves que es faran són eliminatòries. És a dir, tots aquells que no superin la primera, no passen a la segona, i així successivament. El sergent i cap del grup de formació, Sergi Lechuga, ha explicat que, des d’un inici, s’havien presentat divuit candidatures, però per certs motius, han estat quinze qui s’han quedat. D’ells, onze nois i quatre noies. Respecte al nombre de candidatures femenines, Lechuga ha destacat que és, més o menys, l’habitual, tot tenint en compte que es tracta d’una promoció amb pocs aspirants. “Però és molt important i urgent que entrin dones al cos, tenim una manca gran”, ha assegurat el sergent.

Tots ells han realitzat el circuit que obliga a saber equilibrar les forces per poder-les repartir entre les deu activitats que han de completar dintre del temps establert. Pujar escales, saltar una tanca, agafar una bastida, fer la volta a l’estadi, passar neumàtics o fer flexions són únicament un grapat de totes les proves que han de superar en aquesta primera fase. A la tarda, hi haurà una segona de velocitat, on s’ha de sortir d’un vehicle policial i fer 60 metres llisos en el menor temps possible.

Aquest dimecres es faran dues proves físiques més, una de muntanya on hi ha 200 metres de desnivell i s’ha de recórrer un quilòmetre aproximadament. A la tarda, a aquells aspirants que hagin superat la resta de nivells, se’ls farà un test de Cooper, on s’ha de córrer durant 12 minuts i fer el màxim de voltes possibles. Aquí acaba la part física. Posteriorment, s’haurà de fer la prova professional, “han de demostrar el coneixement del país, i després vindran les entrevistes, i les proves mèdiques”, ha assenyalat Lechuga.

Totes les proves, ha assegurat Lechuga, “són estàndards a nivell europeu, no hem inventat nosaltres res ni dificultem l’entrada dels candidats”. Però les vuit places convocades poden quedar desertes, tot i que s’espera que no sigui així. “Altres anys és cert que hem tingut més candidats, però actualment són els que tenim, les persones que es volen presentar van minvant i aquest any ha sigut fluix”, ha explicat Lechuga. L’objectiu és poder començar al gener la formació inicial d’aquells candidats que hagin aconseguit superar les proves.


Etiquetes

Comentaris (19)

Trending