Quan seixanta metres no són res

Les obres del primer tram del camí de Civós, a Sant Julià de Lòria, continuaran sense solucionar l’accés rodat i de les emergències a uns habitatges

Comentaris

El comú de Sant Julià de Lòria condicionarà el primer tram del camí de Civós –una seixantena de metres-, a partir de la Callissa per facilitar l’accés dels vianants. Els serveis d’urgència  i altres vehicles, continuaran sense poder arribar als habitatges, una cosa que s’arrossega des de fa quaranta anys.

La normativa contempla que tots els habitatges han de tenir un accés rodat i adequat per als vehicles d’urgència. Per això, quan una propietari va decidir construir en un terreny, el comú de Sant Julià de Lòria es va comprometre a fer-se càrrec  dels accessos.  Fins i tot es van dissenyar els plànols amb dues possibilitats: una amb un recorregut més pla des del Xalet Bastida,  i l’altra, amb més pendent, des de la urbanització Sant Julià Parc, totes dues des de la carretera de la Rabassa.

Inici de camí de Civós.

Relacionat

El comú de Sant Julià remodelarà el camí de Civós

Han passat 40 anys i l’únic accés continua sent un camí estret i costerut que tot i la remodelació del primer tram, el més pròxim al nucli urbà, té l’efecte d’una pomada: calma el dolor però no el cura. Mentre, l’enginy continua sent el recurs per portar o treure coses dels habitatges.

Els bombers no van poder arribar amb el camió a un incendi

Per portar la compra s’utilitza un quad i per coses més voluminoses es fa servir una vagoneta que és tota una obra d’artesania d’un ferrer.  Les complicacions arriben en casos d’emergència com un incendi que va afectar unes feixes. Els bombers no hi van poder arribar amb el camió. En cas d’haver de traslladar algú a l’hospital, s’ha de baixar la llitera a còpia de mans i braços, i el camí, amb revolts, no és gens fàcil. A partir de l’hort del frare i cap amunt és molt dur, i estret.

Els residents asseguren que haurien buscat una altra ubicació per construir, si el comú, d’entrada, els hagués dit que no hi hauria accés. Tenien altres terrenys possibles en altres zones de la mateixa parròquia laurediana.  Els comuns han anat canviant, però el problema continua i més ara, quan aquests seixanta metres que es remodelaran, no el solucionaran.  Els veïns continuen aïllats.

Comentaris (2)

Trending