Quan conduir begut costa molt car

Un home haurà de complir dos mesos d’arrest nocturn després d’haver sigut enxampat al cotxe amb un grau d’alcoholèmia superior als 0,8 g/l/s, trencant així el termini de suspensió d’una condemna anterior

Conduir begut mai és una bona idea. Fer-ho quan s’està en període de suspensió per una condemna anterior, encara menys. Les conseqüències en cas de ser enxampat, són bastant més elevades que el delicte en sí. I això és el que li ha passat a un home que, en un control, va ser positiu amb alcoholèmia. Concretament, superior als 0,8 g/l/s. El resultat, malgrat el recurs d’apel·lació presentat, són dos mesos d’arrest nocturn que haurà de complir irrevocablement.

Al 2019 es va condemnar un home per un delicte menor de lesions doloroses que van requerir d’assistència mèdica per a la seva curació. La pena inicial va ser de cinc mesos d’arrest nocturn condicional, però que es va aconseguir que es fes amb un termini de suspensió de quatre anys i una multa de 300 euros. La condició principal d’aquesta condició és no delinquir durant el període establert. Però, aquest home, no la va complir.

Dos anys després, durant l’estiu del 2021 va ser enxampat conduint amb un grau d’alcoholèmia superior a 0,8 g/l/s. Tot i que es tracta d’un delicte menor, que no hagués comportat majors conseqüències, en aquest cas, les ha tingut. La Batlle instructora va decidir revocar la suspensió de la condemna de cinc mesos d’arrest, fent així que s’hagués de complir la pena de dos mesos d’arrest nocturn.

Enfront d’aquesta decisió, es va presentar un recurs d’apel·lació. Així, l’advocada de l’acusat reclamava que la revocació parcial es fixés en 15 dies d’arrest nocturn. Així, s’indicava que perjudicava “greument els interessos” de l’acusat. A més, posava en perill la feina a un restaurant, “per la incompatibilitat entre els horaris de la restauració i l’obligació de pernoctar al centre penitenciari”. Remarca, també que “es troba totalment reinserit”.

Malgrat tot, el Tribunal Superior ha decidit desestimar aquest recurs d’apel·lació. Els principals motius han estat que, valorant que només s’ha comés un delicte de menor gravetat, i la seva estabilitat laboral, es considera que el Tribunal de Corts “ha estat prou sensible a les actuals circumstàncies”. A més, no és el primer cop que aquest home incompleix les condicions de la suspensió d’una pena. Per aquest motiu s’ha observat que “era plenament conscient de les conseqüències de delinquir durant el període de suspensió, de forma que ha d’assumir-les per no tornar a reincidir en nou incompliments”.  

Etiquetes

Comentaris

Trending