Professionals dels premis?

Els impulsors de l’airbag per a ciclistes que aquest dilluns van rebre el segon premi Andorra Startup Challenges porten quatre anys recollint guardons per la proposta i assegurant que l’any següent el producte es comercialitzarà

Si el 2023 no és l’any bo, l’airbag per a cascs de ciclistes que porta anys recollint premis haurà de començar a passar a millor vida. El CEO d’Evix, l’empresa catalana en format d’startup que promou el dispositiu, Marc Millet, anunciava aquest dilluns que sembla que l’any que ve es comercialitzarà definitivament el producte. Però és que fa un temps, la data era final del 2022. I al 2017, quan es va posar sobre la taula el projecte, la producció d’airbags havia de ser al cap de poc.

En fi, que Millet i els seus col·legues d’Evix fins ara semblen més uns professionals dels premis que cap altra cosa. L’airbag per a ciclistes ja va ser al 2017 una mena de treball de final de màster que els va obrir les portes de Silicon Valley. “Visitar empreses com Google, Facebook, Airbnb i conèixer emprenedors exitosos de Silicon Valley t’aporta una energia i unes ganes de tirar endavant tremendes”, recalcava al seu dia Millet.

Gallardo entregant el reconeixement de guanyador a Marc Millet.

Relacionat

Un airbag cervical per a ciclistes, el guanyador de la segona edició de l’Andorra Startup Challenges

Han participat -Millet, Lucas Llobet i Nil Oleaga, les tres cares visibles del projecte- de diversos programes i han rebut diferents premis. Però sempre per la mateixa iniciativa. I l’airbag, més enllà d’algun prototipus, no acaba d’arrencar. Ara suposadament s’estan acabant de gestar les aliances necessàries amb els fabricants de cascs per a ciclistes. I quan això estigui resolt del tot, quan hi hagi els pactes establerts, la fàbrica hauria de començar a rutllar.

Mentrestant van recollint premis amb la mateixa idea. Molt lloable d’altra banda. El dispositiu Evix hauria d’evitar lesions cervicals que tot sovint pateixen els ciclistes si sofreixen algun accident. Lesions que poden portar a conseqüències molt rellevants. Des d’incapacitacions o disfuncions traumatològiques a, fins i tot, la mort. L’airbag, el coixí del casc, tindria per missió amortir els cops. De moment, Evix avança a cop de guardó. Falta ara que sigui una realitat i no només un prototip.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending