Un airbag cervical per a ciclistes, el guanyador de la segona edició de l’Andorra Startup Challenges

És un sistema de seguretat únic en el món que està integrat en el casc i que s'activa quan es detecta un accident

Gallardo entregant el reconeixement de guanyador a Marc Millet.
Gallardo entregant el reconeixement de guanyador a Marc Millet.

Un airbag cervical incorporat al casc és el guanyador de la segona edició de l'Andorra Startup Challenges, presentat per l'empresa catalana Evix. Un model de seguretat nou en el món i que és compatible amb el casc. De fet, el procés està avançat i es preveu que l'any vinent es comenci a comercialitzar després dels acords que s'estan arribant amb les marques que fan els cascos.

Evix, amb un airbag cervical per a ciclistes, ha estat el guanyador de la segona edició de l'Andorra Startup Challenges. El seu cofundador i CEO de l'empresa, Marc Millet, ha avançat que es tracta "d'un sistema d'airbag que està integrat en el casc i només apareix quan el sistema detecta que hi haurà un accident".

L'empresa té la intenció de "començar-ho a comercialitzar-ho l'any vinent. Nosaltres ho llicenciem a les marques i estem arribant a acords amb elles"

De fet, el projecte està força avançat. Millet ha indicat que "la nostra idea és començar-ho a comercialitzar-ho l'any vinent. Nosaltres ho llicenciem a les marques i estem arribant a acords amb elles". Per la persona que l'utilitza no li implica res més que "cordar-se el casc", que és quan el sistema s'activa. "Funciona amb mitjançant intel·ligència artificial que analitza el moviment del ciclista i mitjançant sensors detectem quan hi ha un accident i són prou ràpids per evitar la lesió abans que el coll es mogui", ha puntualitzat.

És el primer en el món, si bé ha puntualitzat que, en altres països europeus, sobretot on l'ús de la bicicleta a nivell urbà està molt estès, existeix els collars, que en cas de caiguda s'infla un airbag que envolta cap. Aquest sistema, com ha explicat, però, "són incompatibles amb el casc" i tenen "problemes de certificació". Ells ofereixen aquest doble vessant de protecció, cap, amb el casc, i coll, amb l'airbag.

D’entrada, la iniciativa està enfocada amb els ciclisme, però, la voluntat és que “amb el pas dels anys extrapolar-ho a altres sectors que faci servir casc”, ha conclòs.

Les altres dues finalistes han estat CityLegends i Fanprime. La primera ha desenvolupat una solució digital per a esports urbans i la segona, per facilitar la connexió entre els diferents esports i els seus seguidors.

Etiquetes

Comentaris

Trending