La PlayStation més cara

Almenys dues persones residents al Principat han estat els darrers dies víctima d’una estafa a través d’un portal especialitzat en la compra-venda de productes de segona mà

El seu ja no és un interès per recuperar els 380 euros que li va costar -havia de ser molt barata, acabarà sent excessivament cara- la PlayStation P5 que pretenia. Cert que està batallant amb PayPal i amb el banc per intentar que l’assegurança de la targeta de crèdit es faci càrrec de la despesa. Despesa inútil, d’altra banda. Mentrestant, però, només li queda denunciar. Ho ha fet a la policia, n’ha informat els mossos i espera que fent pública la seva experiència ningú més no acabi picant l’ham.

L’oferta que va veure en un portal especialitzat en la compra-venda de productes de segona mà era iimbatible. El Wallapop, ja les té, aquestes coses. I, de fet, no era la primera vegada que hi accedia. Ni la primera que hi hauria fet negoci, que hauria tancat una operació. En un perfil d’un tal Guillem s’hi anunciaven consoles i videojocs. “La que més interessa és la PS 5, perquè sol costar entre 800 i 900 euros” i s’oferia per poc més de 300 euros.

WhatsApp Image 2022 10 24 at 17.09.29
Una prova del pagament.

“Vaig ser babau, ho admeto”, diu l’Enric, que va caure de quatre grapes en la trampa. Va iniciar una conversa amb el suposat venedor, que es veu que passava per dificultats econòmiques i es treia determinat material de sobre. També suposats jocs encara precintats. Encara bo que a ell només li interessava la màquina. Després de l’habitual estira-i-arronsa va acordar que la PlayStation era del seu interès.

Com en altres ocasions, el resident andorrà va proposar de fer el pagament a través de Correos. Però l’altra part, tot assegurant que era menor i una cosa i l’altra, va demanar que el pagament es fes via PayPal

Com en altres ocasions, el resident andorrà va proposar de fer el pagament a través de Correos. Però l’altra part, tot assegurant que era menor i una cosa i l’altra, va demanar que el pagament es fes via PayPal. No va sospitar de res. Va fer el pagament i al cap d’unes hores, Wallapop mateix va emetre una comunicació dient que el compte del perfil en qüestió -la contrapart de l’Enric, vaja- seria suspès perquè havia dut a terme pràctiques de dubtosa credibilitat. I tant dubtosa.

A l’Enric li han volat els 380 euros i s’ha quedat sense PS 5. Això sí, en anar a presentar la denúncia a la policia, assegura, els agents li han explicat que no és el primer cas de la mateixa naturalesa i probablement entabanat per la mateixa persona que es dona al Principat. Hi hauria com a mínim una segona víctima del frau. L’estafador seria de Catalunya, del Vallès Oriental. Per això la víctima de l’estafa al país n’ha informat als mossos, que li han confirmat que si bé no li poden dir que es tracti de la mateixa persona, sí que li garantien que no és el primer cas. Almenys de similars n’hi ha més d’un.

En fi, la PlayStation que volia barata li haurà sortit més cara que mai.

Comentaris (3)

Trending