Plats trencats al bar de la plaça del Poble

El comú treu a concurs la concessió del recinte que el fins ara explotador, que ha declarat la societat que regenta en fallida encara no validada per la Batllia, manté que no ha resolt cap contracte

Com a mínim hi ha una diferència de criteri. A males, pot ser una petita o no tan petita guerra. Un plet almenys. Al bar de la plaça del Poble hi ha plats trencats. I algunes copes hi tot. Mentre que el comú d’Andorra la Vella ja ha procedit a treure a concurs la concessió del recinte entenent que el fins ara explotador hi ha renunciat, aquest creu que malgrat haver sol·licitat una fallida de la societat formalment concessionària encara no ha resolt cap contracte ni, encara menys, no ha tornat cap clau i, per tant, el comú no hauria de poder fer i desfer de manera unilateral.

¿Coses clares? El cèntric bar, molt tocat des de l’esclat de la crisi sanitària, com altres establiments i empreses, fa temps que està tancat. La societat concessionària de l’espai hauria presentat la demanda de declaració de fallida el 30 de març. Però no reconeix que hagi renunciat al contracte que lligava les dues parts fins al 31 de desembre. El concessionari considera que des de la sol·licitud de la fallida qualsevol moviment ha de ser supervisat per la Batllia, que hores d’ara no ha designat cap administrador judicial. De fet, l’explotador fins ara del bar no ha tornat ni les claus. “Però el comú ha tirat pel dret”, asseguren les fonts consultades, que admeten, per ara, disparitat de criteris.

Les taules i les cadires de la terrassa del bar de la Plaça del Poble.

Relacionat

Andorra la Vella convoca un concurs per a adjudicar el bar-restaurant de la plaça del Poble

Amb posterioritat a la sol·licitud de la declaració de la fallida, la societat hauria fet arribar una carta al comú que la corporació d’Andorra la Vella entén que és la base per considerar extingida la relació contractual. La part empresarial no ho considera així i està a l’espera del que decideixi la Batllia. En funció de quina sigui la resolució, l’empresa, la societat, la fins ara concessionària -o la concessionària encara si s’escolta aquesta part- actuarà en conseqüència.

Qui en conseqüència i sense perdre temps ja hauria actuat és el comú. La corporació ha recuperat la possessió de l’establiment i sense les claus del concessionari però de ben segur que amb algun altre joc de claus ben legal, el consistori ha accedit al local i ha dut a terme el que ha cregut escaient. Les fonts comunals consultades han negat qualsevol diferència de criteris. El comú ho té clar: hi ha una fallida en curs i hi ha un bé d’interès públic enmig. Per tant, concurs perquè el bar es torni a explotar de manera efectiva. I tan aviat com sigui possible. I si hi ha plats trencats ja es veurà qui els paga.

Comentaris (1)

Trending