La pitjor forma de solucionar uns problemes familiars

El Tribunal de Corts ha condemnat per estafa i apropiació indeguda un antic treballador d’una joieria que va agafar quatre rellotges de luxe que volia vendre pel seu compte per aconseguir els diners que necessitava

Reconèixer els fets li ha permès evitar la presó, però, això sí, no pas haver d’afrontar el pagament d’importants indemnitzacions tant a la joieria per a la qual treballava com per a l’home que li va comprar rellotges de luxe que, finalment, no va rebre. L’home va admetre que es va quedar amb material del comerç i que volia vendre’l pel seu compte per aconseguir diners per fer front a una situació familiar complicada. Ara, el Tribunal de Corts l’ha condemnat com a autor d’un delicte d’estafa.

Durant el judici, el processat va admetre els fets. Necessitava diners per fer front a diversos pagaments, vinculats a les seves dificultats familiars. I va aprofitar que treballava en una joieria per apropiar-se de rellotges de luxe amb els quals volia aconseguir aquests fons. Es va acabar emportant quatre de la marca Rolex.

Una imatge de la Seu de la Justícia.

Relacionat

Quatre Rolex desapareguts

Dos els va poder vendre. Per tant, els diners els hi reclama la joieria. Uns 6.000 euros que ara han quedat fixats com a responsabilitat civil que haurà d’abonar a la botiga. Els altres dos els havia compromès a un home que li va avançar els diners però mai els va rebre. En aquest cas, el Tribunal de Corts ha fixat que li haurà de pagar 17.000 euros.

En el judici, fet a inicis de febrer el processat va reconèixer sense embuts els fets. Ho va fer, va assegurar, obligat per la necessitat de tenir diners. I va afirmar que tenia la ferma voluntat de tornar-los, però que la seva situació laboral seguia sent dolenta, a més empitjorada per l’esclat de la pandèmia.

La sentència el condemna per dos delictes. En primer lloc, el d’estafa per un valor superior als 6.000 euros pels dos rellotges cobrats i no facilitats al comprador. En segon terme, per un d’apropiació indeguda, pels aparells que es va endur de la joieria. La fiscalia havia sol·licitat, responsabilitat civil a banda, una pena de tres anys condicional, que els magistrats han reduït fins a dos.

Etiquetes

Comentaris

Trending