Una passarel·la com a “merescut homenatge” a Rosa Ferrer

Govern, Consell General i comú bategen oficialment el pont que uneix la plaça del Poble amb el carrer de la Vall en memòria de l’ex parlamentària, ex cònsol major i ex ministra desapareguda el febrer del 2018

Fa mots dies que està en funcionament i, de fet, com ha admès la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, “ja hi ha molta gent, ciutadans i turistes, que l’utilitzen”. Aquest divendres, però, s’ha aprofitat la millora de la situació sanitària per batejar-la. La passarel·la que uneix la plaça del Poble i el carrer de la Vall ja llueix el nom de Rosa Ferrer. Qui fou consellera general, ministra de Sanitat i mandatària del comú de la capital ha rebut “un merescut homenatge” a la seva trajectòria.

Ferrer va morir el febrer del 2018 a causa d’una greu malaltia. S’apagava llavors una figura clau en la política andorrana de les darreres dues dècades. I, de fet, una de les grans impulsores d’aquesta passarel·la, ara oficialment inaugurada. La infraestructura és fruit d’un conveni signat ara fa anys per les tres institucions de les quals va formar part: Consell General, Govern i comú. Ell el va rubricar quan era cònsol d’Andorra la Vella.

El fill de Ferrer, Marc de Diego, ha recordat que la seva mare “s'estimava molt el país, la parròquia i les seves institucions” i ha afirmat que “tenim alguna cosa amb el seu nom no té preu”

“És un honor per a mi, per a la família i per a tots els seus amics”. Així s’ha expressat, visiblement, el seu fill Marc, que s’ha mostrat convençut que “estaria molt orgullosa”. També ha volgut recordar que la seva mare “era algú que s’estimava molt el país, la parròquia i les institucions; tenir alguna cosa amb el seu nom no té preu”.

Marsol ha explicat que, des de la desaparició de Ferrer, el comú es plantejava dedicar-li un espai. “Llavors, una sèrie d’amics ens van recordar que ella havia impulsat la passarel·la i ens ho vam proposar. I ens ho vam fer nostre”, ha indicat la cònsol major. Durant el parlament, la mandatària ha destacat que, per una banda, la infraestructura “és un element singular que ja és un referent per a ciutadans i turistes” a banda “d’un punt d’atractiu turístic”. Per l’altra, ha considerat “de justícia” que porti aquest nom tot lamentant que Ferrer “ens va deixar massa d’hora”. D’ella ha remarcat “la seva estima per Andorra la Vela i el seu treball constant”.

Per la seva banda, el cap de Govern, Xavier Espot, amb qui va compartir gabinet durant uns mesos, ha admès que “no deixava ningú indiferent” però, sobretot, que “sempre va defensar polítiques per millor el benestar social de la gent”. I, en especial, que va ser una gran lluitadora pels drets civils, sobretot els de les dones. Mirant cap a l’actual situació, el màxim responsable de l’executiu s’ha mostrat convençut que “estaria orgullosa de com el seu país ha afrontat la pandèmia des de la solidaritat i l’esforç col·lectiu”.

En representació de la tercera institució impulsora de la passarel·la, la subsíndica, Meritxell Palmitjavila, ha posat en relleu que l’estructura “comunica els nostres orígens i la modernitat”. I, sobretot, ajuda al fet que “el coneixement d’uns signifiqui també la comprensió de l’altra”.

Comentaris (5)

Trending