Un parc totalment per a tothom

Andorra la Vella ha inaugurat una nova zona d’esbarjo completament inclusiva a Santa Coloma, al costat de l’edifici de la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell

“Aquelles zones que sembla que no hi hagi res adaptat són les que donen qualitat de vida a tothom”, ha assegurat el pilot Albert Llovera en la presentació del nou parc inclusiu d’Andorra la Vella. S’ha fet arran una proposta del Consell d’Infants, i tots els jocs i infraestructures estan adaptades per persones amb mobilitat reduïda i diversitat funcional. Tot i que ja hi ha alguna que altra instal·lació repartida per la parròquia, en aquesta ocasió es tracta d’una zona completament inclusiva i amb tot adequat perquè aquestes persones puguin fer-ne ús.

El comú hi ha destinat 215.000 euros a instal·lar les diferents infraestructures. La cònsol major, Conxita Marsol, ha indicat que es tracta de jocs “que costen diners, i el terra de seguretat que hi ha també ha tingut tests més importants dels que es posen habitualment”. Malgrat això, ha assegurat que “són uns diners molt ben invertits pel bé de tots els infants”. I no tan infants, perquè el primer a provar-los ha estat Llovera. El segon, un usuari de la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell, ubicada tot just al costat, que ha gaudit de la roda i l’engronsador amb un dels seus cuidadors.

El parc es tancarà a la nit, i es tornarà a obrir al dia, però ben aviat, tindrà un horari molt ampli. La seva ubicació, una mica més apartada del centre de la parròquia, fa que es prengui aquesta mesura de seguretat per tal d’evitar bretolades. A més, la inversió i el cost de les infraestructures fa que “pagui la pena tenir-ho una mica controlat”. Sobretot, perquè es tracta d’un espai molt especial. Així ho ha assegurat Llovera, que ha indicat que “ens dóna una part molt sensible que ens mancava, que tots aquests nens amb dificultats cognitives puguin venir, i també aquells amb cadires de rodes”.

Pels plans de futur, Marsol ha assegurat que al Parc Central ja hi ha alguns jocs inclusius, i també al de la Serradora, però de forma més puntual. La idea és anar, cada vegada més disposant d’aquestes infraestructures arreu de la parròquia, i “anar convertint tots els parcs”. Al Parc Central, de fet, s’espera una renovació dels jocs, i la intenció és que puguin anar cada vegada més en aquesta línia. En definitiva, “que els parcs permetin l’ús a tothom”.

IMG 3889
El nou parc inclusiu de Santa Coloma

 

Comentaris (1)

Trending