El paradís de les motos de neu

Des que un bon mantell nival cobreix les pistes del Principat i les estacions es mantenen tancades, Grau Roig ha esdevingut, per bé i per mal, un punt de trobada per als motoristes

Sinó ho era ja, l’actual situació, amb un bon mantell nival a les estacions, però al seu torn les estacions tancades arran de la situació generada per la pandèmia, ha fet que Grau Roig hagi esdevingut el referent per als practicants de les motos de neu. Vehicles amb remolcs omplen l’aparcament de l’estació encampadana i també les seves immediacions i zones properes. Però no tot són flors i violes.

L’acumulació de motos, tot sovint dins mateix de les pistes aprofitant que a priori estan tancades, han generat més d’un punt de tensió i diverses trucades a la policia perquè anés a posar ordre, sense que s’hagi arribat a cap solució. Això sí, són desenes les motos que, amb autorització o sense -hi ha tant particulars com empreses que justament viuen d’explotar aquesta atracció- van amunt i avall, causant algun que altre ensurt a esquiadors i muntanyencs.

 

Tampoc els responsables de l’estació no estan gaire satisfets, per dir-ho de manera fina, amb la successió dels fets. El Club Moto Neu d’Andorra ha hagut de fer una crida als seus associats i als amants de la pràctica del ‘motorisme’ sobre neu a vetllar per un comportament degut i no passar per les pistes. I en cas d’haver-ho de fer sí o sí, anar amb molta cura atès que malgrat que les estacions estan formalment tancades, hi ha algunes pistes que estan degudament preparades de mutu acord entre diverses institucions per tal que els joves practicants dels clubs d’esquí puguin entrenar-se.

 

De fet, entre la posició de l’estació i l’amuntegament de motos, a Grau Roig, segons algunes fonts, s’hauria descartat que hi entrenin els jove de l’escola d’esquí, que hauran d’adreçar-se al Tarter per fer les seves pràctiques.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending