Una pandèmia i dues visions

Govern defensa la seva actuació durant la crisi sanitària tot i admetre errors davant d’un PS que els acusa d’haver “gestionat molt malament”

“Ho han gestionat molt malament.” Són paraules del president demòcrata, Pere López, en referència a la crisi sanitària i l’actuació del Govern. “Exacerbat i destructiu, ja ens hi té acostumats. Fa anys que el patim.” La resposta del cap de Govern, Xavier Espot. Curt però intens, el Consell General ha viscut un tens debat, minidebat de fet, sobre la gestió de la crisi sanitària. Una pandèmia, dues visions.

López ha demanat al Govern si pensava adoptar algun tipus de mesura davant “el caos” al que s’hauria sumit el país amb tants canvis de protocols i instruccions diferents en pocs espais de temps. Espot, que ha respost en absència del ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, baixa per un lleu problema de salut, justament, ha reconegut que l’executiu no ho ha fet tot bé. Però que en general s’ha dut a terme una bona gestió. I “com que l’error és humà, crec que no cal exigir ni depurar cap responsabilitat”.

Espot descarta depurar responsabilitats pel desgavell a l’Oficina Covid com li demanava Pere López perquè entén que la gestió és raonablement bona i “l’error és humà”

El president socialdemòcrata havia posat el dit a la nafra a partir de les manifestacions del director de l’Oficina Covid, Bruno Bartolomé, davant la comissió legislativa de Sanitat, en què va reconèixer que hi havia hagut precipitació, improvisació i un intent de racionalitzar les despeses que va fer que l’esclat de la sisena onada agafés, parlant malament, en calces el departament. “Es va estalviar en l’únic lloc on no s’havia d’haver estalviat”, ha lamentat Pere López, que ha recordat que fa vuit setmanes o més que Andorra lidera el rànquing europeu d’incidència de Covid.

Espot s’ha indignat molt, moltíssim, amb el fet que el líder del PS denunciés que el país, amb la Covid, està “sumida en el caos des del mes de novembre”. I ha demanat a Pere López: “Vostè ho creu? Jo sincerament no ho crec”, i ha explicat que passeja, visita institucions i dependències públiques, i no nota aquesta sensació descrita pel socialdemòcrata per molt que, és cert, l’Òmicron està deixant un reguer de contagis.

Sortosament o no, l’intercanvi de cops ha estat curt. Com aquell que diu no hi ha hagut ni repreguntes. De fet, Espot també ha lamentat que el seu contrincant no posés més preguntes sobre la taula. Per al cap de Govern, el màxim responsable de l’oposició tenia com a missió deixar anar allò de “sumits en el caos des del novembre”. En fi, cosmos o caos. Pandèmia ben duta o gestió decebedora. Demòcrates o socialdemòcrates. Manar o fiscalitzar els que manen.

Comentaris (6)

Trending