"On és Andorra"?

El periple del personal de Pas Grau Internacional a l'Azerbaidjan i a Uzbekistan per tornar al paísLa seva repatriació ha implicat nombroses gestions diplomàtiques i alguna complicació pel fet que els grups estaven formats per diverses nacionalitats.

Els treballadors de Pas Grau Internacional que han fet la temporada d'esquí a l’Azerbaidjan i l’Uzbekistan ja són a Andorra després d'un llarg periple. Els de l'Uzbekistan han arribat aquest divendres al matí. La seva repatriació ha implicat nombroses gestions diplomàtiques i alguna complicació pel fet que els grups estaven formats per diverses nacionalitats.

En el cas del de l'Azerbaidjan, els bitllets de tornada eren pel pròxim dia 31 amb la companyia Turkish Airlines. "Ens van dir que s'anul·lava el vol i que potser fins a mitjan abril", explica Toni Crespo del grup que ha tornat d'Azerbaidjan. "Vam trobar bitllets amb una altra companyia i vam poder volar a Londres".

Crespo agraeix l'ajut de la ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach i de l'agregat comercial del consolat espanyol a Bakú, la capital i la ciutat més gran de l'Azerbaidjan. "Ens va donar un salconduit i vam poder viatjar amb un avió de la companyia local". A l'aparell, la tripulació anava totalment equipada per protegir-se d'un possible contacte del coronavirus.

A Londres, però, situació es va complicar. "En el grup hi anàvem persones amb passaport espanyol, argentí, xilè, andorrà o francès. Ens deien que només podien viatjar els de passaport espanyol i, al taulell de la companyia British Airways, ens preguntaven on era Andorra. Vam haver d'explicar que per anar-hi havíem de transitar per Barcelona, i al final vam poder viatjar". Van completar, d'aquesta manera, un trajecte de gairebé 40 hores.

L'estació d'esquí d'Azerbaidjan és propietat del govern d'aquell país i és gestionada per la branca internacional de Saetde (PGI Management) que també està present a Espanya, a França, a l’Argentina, a Turquia i a altres països. A l'Azerbaidjan opera Shahdag Mountain Resort. La branca va ser creada l'any per Joan Viladomat,  per promocionar, assessorar i gestionar projectes internacionals d'esquí i de muntanya. L'estació d'Azerbaidjan va tancar el passat dia 24.

 

 

Comentaris (4)

Trending